יואל ארדיטי בתצוגת עוצמה עם תפריט הערב החדש של לוקאס

ארדיטי בן ה- 29 עבד כשנה בלונדון כשף של חברת פארק פלאזה השייכת למשפחת פפושדו. בעבר שימש כארבע שנים כסו-שף של השף רפי כהן במסעדת רפאל. במקומות אלה צבר ידע וניסיון המתפרצים עתה החוצה בתפריט הדורש יותר מאשר ביקור אחד במסעדה כדי להקיפו

יואל ארדיטי, שנכנס לא מכבר לעמדת השף בלוקאס – הברסרי המבטיח וגם מקיים ברובע לב העיר בתל אביב, מציג את תפריט הערב שלו, שבטעימה ראשונה מגלה סגנון אישי ויד מקצועית בוטחת.

ארדיטי בן ה- 29 עבד כשנה בלונדון כשף של חברת פארק פלאזה השייכת למשפחת פפושדו. בעבר שימש כארבע שנים כסו-שף של השף רפי כהן במסעדת רפאל. במקומות אלה צבר ידע וניסיון המתפרצים עתה החוצה בתפריט הדורש יותר מאשר ביקור אחד במסעדה כדי להקיפו.

ליואל ארדיטי הייחוס המשפחתי של היותו האח הצעיר של רונן ארדיטי (מנכ"ל איגוד המסעדות היוצא ושותף במסעדת בליני), אשר היה שותף בלוקאס, אך מכר את חלקו לשותפתו במקום לימור חדד.
האמת היא שיואל לא זקוק למשפחולוגיה כדי להפגין את יכולותיו, והוא אומר: "קיבלתי את התפקיד לאחר התלבטות קצרה. המטבח של לוקאס נראה לי כאתגר מקצועי מעניין, וחברי הטוב השף קונדיטור יניב ברהום הוא פרטנר מעולה ליצירה משותפת. אני משוכנע שרמת המקצועיות של הנוגעים בדבר תביא ליצירה קולינרית איכותית".
זה בסדר ליאור, אתה בכיוון הנכון והטעים.

תפריט הערב של לוקאס
מנות ראשונות

· מוח עצם עם פורטבלו קונפי וציר בקר – 34 ₪
· פטה כפרי בשר לבן וכבד עוף עטוף בביקון – 36 ₪
· כבד עוף צרוב ביין אדום על פולנטה רכה – 36 ₪
· קלמרי בגריל עם סלט קטניות, שמן זית ונגיעות יוגורט – 32 ₪
· שרימפס מוקפץ בבמיה, ארטישוק ירושלמי וויניגרט תפוזים – 44 ₪
· סלט פירות ים – ראשים וגוף קלמרי, שרימפס, מולים, קוקי-סן-ז'אק בויניגרט אגוזים וניחוח הדרים – 46 ₪
· ריזוטו פטריות פורטובלו, שמפיניון, יער, כמהין, יין לבן וציר פורצ'יני – 44 ₪
· מבחר אנטיפסטי יומי – 42 ₪

מנות עיקריות
· המבורגר 250 גרם, מוגש עם לחמניה בגריל, עגבניה, חסה, איולי, שום וצ'יפס. תוספות:בצל/אמנטל/בייקון – 55 ₪
· ספריבס במרינדת שום, דבש, סויה, תבלינים יבשים, יין אדום, חומץ, ופירה – 88 ₪
· צלע לבן עם עדשים שחורות ופלחי בטטה, בציר בקר ובלסמי, ופירה – 76 ₪
· אנטריקוט עם פורטובלו קונפי ברוטב ציר בקר יין אדום וירקות שורש – 94 ₪
· שניצל בתיבול חרדל, שום, לימון, פטרוזיליה וצ'יפס – 49 ₪
· חזה עוף בגריל יין לבן, עגבניות לחות, זיתים. צלפים ופירה – 54 ₪
· תבשיל יומי בתוספת פירה
· סלמון צרוב עם קרם שום, אנדיב צלוי ובצל ירוק ופירה – 76 ₪
· קדירת פירות ים – שרימפס, קלאמרי ומולים ברוטב ציר דגים, שמנת וירקות שורש – 92 ₪
· פילה דג היום בגריל ברוטב שמן זית, חציל ננסי ופירה – 84 ₪
· מולים ביין לבן פסטיט, סלרי ושום – 79 ₪

סלטים:
· סלט קיסר עם/בלי עוף, חסה ערבית, ביצה קשה מגורדת, פרמז'ן, קרוטונים ברוטב קיסר ואנשובי – 42 ₪ / 47 ₪
· סלט עלים ירוקים – 32 ₪
· סלט אנדיב – רצועות אנדיב, אורוגולה, פילה תפוז מוגש עם גבינת סנט מור – 39 ₪
· סלט קינואה – סלרי אגוזים קצוצים, נענע, כוסברה, בצל סגול, חמוציות בתיבול שמן זית ולימון – 39 ₪

פסטות
· פטוצ'יני עם לימון, שום, חמאה, בזיליקום, זיתים ופרמז'ן – 49 ₪
· פטוצ'יני עם בטטה אפויה, תרד מוקפץ, שום ורמוט ברוטב שמנת (עם/בלי בייקון) – 49 ₪
· ניוקי בחמאת מרווה, אורוגולה, צנובר ושום קונפי – 54 ₪


לוקאס
רח' מזא"ה 3 תל-אביב
טל. 03-5252565

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר