ירקות – 100 סלטים מאת אלינוער רבין

ירקות – 100 סלטים מאת אלינוער רבין
צילום: קדם צלמים
עיצוב: רוני בר
הוצאת "קוראים"
המחיר 98 ₪


סלט, בהגדרה, הוא ערבוב של דברים בלי סדר וגם בלי היגיון. פעם היו בסלט ירקות חתוכים קטן קטן, או יותר גדול. היום מגישים חסה כסלט, ומגדלים שפע זנים. מחברים ירקות עם פירות, מבושלים וטריים, בקליפה או קלופים ויחד אתם דגים, בשרים או עוף. אלינוער רבין ליקטה 100 מתכונים של סלטים בספרה החדש והידידותי למשתמש.

רוב מתכוני הסלטים של אלינוער רבין, עשויים מירקות טריים, חלקם מועשרים בירקות מבושלים או קלויים, בביצים קשות ובגבינות, ואפילו בפירות. רבים מהסלטים מהווים ארוחה, אחרים מלווים את הארוחה.
לצד המתכונים שפע טיפים לטיפול בירקות, להכנת רטבים מעניינים ולתוספות. טיפים לקנייה ולשמירה על טריות הירקות, לחיתוך ולצורות הגשה וגם איך להכין מאפים שמתאים שילוו את הסלטים.

זהו בהחלט ספר כיף לכל אוהבי הסלטים, כאשר בסלט אפשר לערבב ירקות ופירות, בשרים ודגים, ביצים וגבינות. הסלט יכול להיות מוגש חם, קר או בטמפרטורת החדר. ובאשר לרוטב, רוטב היה פעם שמן, לימון, מלח ופלפל שחור. היום מעניין יותר בצלחת, יש רוטב ויניגרט, איטלקי או צרפתי, רוטב רוקפור, רוטב בניחוח נענע, כוסברה, שום, חרדל, ג'ינג'ר, עם חומץ בלסמי, תפוחים, פטל או יין לבן ואדום. רוטב חמוץ, חריף, מתוק.
יש גם סלטים שמוגשים ללא רוטב, בעיקר אלו שמכילים פירות. סלט הוא פתרון מעולה לשאריות. תוספת פרי מיוחד, גם משומר, דג עדין, רוטב מעניין ואגוזים קלויים יעשו את ההבדל.

כדי להפוך סלט לארוחה אפשר להוסיף לו פסטה, אורז או קרוטונים. מש וקינואה, בורגול, קטניות וירקות מבושלים, או לחילופין נתחי בשר מוקפצים, נתחי חזה עוף מוקפצים או עוף מהגריל.
רוב הסלטים טעימים מיד לאחר הכנתם, חלקם כדאי שימתינו, לערבוב הטעמים. חלק מהסלטים ניתן להכין מראש, לפחות חלק מהחיבורים, לכסות ולשמור במקרר. כמעט לכולם כדאי להוסיף את הרוטב סמוך להגשה.
מגישים עם לחם טרי וחמאה או קרוטונים מטוגנים או אפויים מראש, או כאלו שמכינים ברגע האחרון. כוס בירה צוננת מתאימה מאוד.

בין הסלטים בספר: סלט מלון מתובל, סלט חם על הלנצ'ה, סלט ניסואז, סלט פנצנלה – עגבניות ולחם, פטריות חמות עם גרגרי חומוס ותרד, סלט קולרבי עם רוטב שקדים, סלט מטיאס עם פטריות ובצל ירוק.

אפשר להגיש את הסלטים בערבוביה או לסדר בשכבות בכלי זכוכית, להגיש כמנה אישית או בצלחת הגשה רחבה. את הרוטב מתאים להגיש גם בכלי נפרד ולערבב ליד השולחן, כדי לא לקלקל את חגיגת הצבעים והצורות.
הסלט מתאים לסופרי קלוריות ולאלו שצורת האוכל חשובה להם, כל הצבעים והטעמים בצלחת אחת.

אלינוער רבין, כותבת ועורכת ספרי בישול, היתה במשך למעלה מ-15 שנה בעלת מדור קבוע במוסף סגנון של עיתון מעריב ועושה חיל בתחום הקולינארי. בין הספרים ש"בושלו" על-ידה ניתן למנות את "עוף", "רושפלד", "שולחנות ערוכים", "מטבח שף" ו- "40 עד 40".






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה