טעים ללא גלוטן

רות טרכטמן היא אימא שאוהבת לבשל ולאפות לילדיה. העובדה ששלושת ילדיה הם חולי צליאק, רק אתגרה אותה לאפשר להם חיים קולינריים "נורמליים", מבלי לחסוך מהם טעמים ומבלי שיחוו שונות מול הסובבים אותם

טעים ללא גלוטן
מאת רות טרכטמן
עיצוב: סטודיו ב.דיזיין – יעל רון ומורן בויס
את הספר ניתן להזמין ולרכוש באמצעות אתר המכירה
ובמספר חנויות ובבתי טבע ברחבי הארץ (הרשימה באתר)

ספר המתכונים החדש של רות טרכטמן, הופך את החיים ללא גלוטן לעשירי טעם.
רות טרכטמן היא אימא שאוהבת לבשל ולאפות לילדיה. העובדה ששלושת ילדיה הם חולי צליאק, רק אתגרה אותה לאפשר להם חיים קולינריים "נורמליים", מבלי לחסוך מהם טעמים ומבלי שיחוו שונות מול הסובבים אותם.

רות החליטה לאפשר לילדיה את מה שכל הילדים אוהבים: פיצה, בורקס, ג'חנון, בייגלה, סופגניות ומגוון עוגות ועוגיות. היא רצתה שהם יאכלו כל מה שהם רוצים.
במהלך המסע היצירתי אל נבכי המטבח נטול הגלוטן, היא מצאה פתרונות וגילויים רבים שהתגלו כחסכוניים, קלים ונוחים, ובעיקר מאפשרים אכילה של כל מגוון המאכלים והמאפים שכולם נהנים מהם.

בניגוד לרוב המתכונים נטולי הגלוטן הקיימים, המירה והתאימה רות מתכוני בסיס למתכונים נטולי גלוטן, תוך יצירה של תערובות בצק מסוגים שונים במטרה להגיע לטעם ולמרקם שלא ייפול מזה של בצקים ומאפים המכילים גלוטן. במקביל הקפידה על מציאת פיתרונות שיאפשרו דילוג על המוצרים היקרים המאפיינים את תקציב הכלכלה של מי שאוכל תזונה נטולת גלוטן.

תוך כדי שכלול הפתרונות רות החלה גם לפתח מתכונים למאכלים נוספים ואף החלה לשתף ולהנגיש את המתכונים לצרכנים נטולי גלוטן באמצעות טור בעיתון מקומי ואחר כך בבלוג הפופולארי "טעים ללא גלוטן" – שבו מאגר מגוון של מתכונים לגדולים וקטנים.

בעזרת סטודיו ב.דיזיין של המעצבים יעל רון ומורן בויס, המחויב אף הוא להקפיד על תזונה נטולת גלוטן בעקבות גילוי צליאק, נולד הספר: "טעים ללא גלוטן", שהנו הספר הראשון המבוסס על טהרת הבצקים ללא גלוטן, בו המתכונים נטולי הגלוטן מאפשרים הנאה ממאכלים ומאפים מגוונים כמו לחם אגוזים, פיתות אפויות, לחמניות גבינה, בייגלה, לחם אחיד, חלות, קובאנה תימנית מהירה, ג'חנון, גביניות, כיסונים, אמפנדס, סופגניות, פסטה, מאפה חביתיות, פחזניות, קרקרים ונשנושים למסיבות וטיולים, וכל מה שמי שלא אוכל גלוטן רק יכול היה לחלום עליו מרחוק.

הספר יצא עתה לאור לאחר שנה שלמה של עבודה, בישול, אפייה, טעימות וצילומים מדהימים של המתכונים. הנסיינים שנהנו מהמתכונים היו בחלקם אנשים שהגלוטן אסור עליהם וחלקם אנשים שיכולים לאכול גלוטן. הקבוצה האחרונה העידה כי הטעם זהה לטעם של מאכלים זהים המכילים גלוטן. מאחר וההמלצה להתנזר מגלוטן היא נחלת דיאטות רבות- הרי שהספר מתאים לכולם ולא רק לקהילת חולי הצליאק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר