ל- 4 מנות/סועדים
חומרים:
600 גר' כבד אווז
חומרים לרוטב:
cc100 סויה
cc100 סאקה
cc20 רכז תפוחים
30 גר' סוכר
cc10 ברנדי קלבדוס
30 גר' חמאה
2 תפוחים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
מרתיחים את הסויה, הסאקה והסוכר. לאחר הרתיחה מצמצמים על אש קטנה למשך 10 דקות. מוסיפים את רכז התפוחים, הקלבדוס, החמאה וקוביות התפוחים ומבשלים למשך דקה. פורסים את הכבד אווז לחתיכות בעובי 4 ס"מ.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ומניחים את הכבד למשך 5 דקות.
לאחר החימום, מוסיפים למחבת ומבשלים ביחד עם הרוטב למשך דקה נוספת.
לעיטור ניתן להוסיף טבעות בצל ירוק.
ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"