כוסמת בציר ירקות שורש

 

מצרכים ל- 4-6 מנות תוספת ליד בשר:
200 ג' כוסמת איכותית
מבחר ירקות שורש במשקל של כ 1 ק"ג (פטרוזיליה, סלרי, גזר, כרישה, בצל סגול)
4 ליטר מים
כוס יין לבן יבש
עלי דפנה
פלפל אנגלי
צרור טימין טרי
ציפורן
חצי כוס שמן זית איכותי

אופן ההכנה:
חותכים את הירקות ומכינים אותם לבישול.
תוקעים ציפורן אחת או שתיים בבצל הסגול.
מניחים בסיר גדול ומכסים במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
מסננים את נוזל הבישול.
לצורך הכנת הכוסמת משתמשים רק בנוזלים.

במחבת עמוקה מטגנים קלות את הכוסמת בשמן זית
מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שכל הנוזלים מתאדים
מוסיפים כוס וחצי ציר ירקות למחבת,
מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ- 40 דקות.
לשים לב שלא מתייבש, ואם יש צורך – להוסיף ציר.

מעדניית משפחת ששון, רח' יעקב 5, רחובות (כשר)
www.sasson-family.co.il, טל. 08-9319932






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה