כופתלס עם סלרי ונענע ברוטב אגסים מתוק חריף

יובל בר-נר, נציג מועצת האגסים האמריקאית בישראל, מציג מתכוני אגסים שמשתלבים עם המנות הכשרות לחג הפסח

מגישים חם עם אורז, פירה או כל תוספת רצויה אחרת
מגישים חם עם אורז, פירה או כל תוספת רצויה אחרת

מצרכים לקציצות (5 מנות)

500 גר' בשר בקר טחון

1  שורש סלרי מגורד דק

חופן עלי נענע קצוצים גס

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 ביצה

1 מצה רטובה ושבורה לפיסות קטנות

לרוטב

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום

3 אגסי אנג'ו אדום חתוכים לקוביות

קורט נדיב אבקת צ'ילי או פלפל שאטה גרוס

מיץ מ- 3 תפוזים

1 כף סוכר

3 כפות שמן ניטרלי לטיגון

כפית שטוחה מלח

להגשה

אורז לבן מבושל

אופן ההכנה

מכינים רוטב

בסיר בינוני מטגנים את השום והבצל בשמן, עד שהם שקופים אך לא משחימים.

מוסיפים את האגסים, מיץ התפוזים והצ'ילי, ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.

מכינים את תערובת הקציצות ומבשלים

מערבבים בקערה את כל החומרים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

(ניתן לטגן קציצה קטנה ולטעום בכדי לתקן תיבול).

יוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל כדורי פלאפל, ומניחים בסיר עם הרוטב החם.

מבשלים יחד למשך 30 דקות לערך על להבה בינונית.

הגשה

מגישים חם עם אורז, פירה או כל תוספת רצויה אחרת.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה