כיד הדמיון של מיכאל

הזמרת אתי אנקרי שרה בשירה הידוע: "הם אומרים שמיכאל זה שם של בן, אז הם קוראים לי מיכאלה". אז זהו, שמיכאל הוא לא רק שם של בן, אלא שם של מקום שבו היצירה והטעם נפגשים ונוצרת סימפוניה של אוכל טוב

הזמרת אתי אנקרי שרה בשירה הידוע: "הם אומרים שמיכאל זה שם של בן, אז הם קוראים לי מיכאלה". אז זהו, שמיכאל הוא לא רק שם של בן, אלא שם של מקום שבו היצירה והטעם נפגשים ונוצרת סימפוניה של אוכל טוב.

"מיכאל", ביסטרו מקומי בלב בוסתן במושב לימן בגליל המערבי, הפועל רק בסופי שבוע (חמישי בערב עד מוצ"ש), מציע מלבד תפריט משובח גם פסטורליות מהממת, שלווה, אינטימיות, ובעיקר רומנטיקה.

המקומיים יזהו שעד לא מזמן נקראה המסעדה "אסתושה" הידועה והמיתולוגית. השף והבעלים מיכאל גרטופסקי ממסעדת "סושיאל קלאב", שכבר 14 שנים מבשל, הגיע מהעיר הגדולה היישר אל הכפר, כדי לנוח ולהיות קרוב לאימא אדמה.
ניכר שהמסעדה אמנם שינתה את שמה, אך לא את פניה. העיצוב הכפרי החם והמזמין נשמר, אך נראה שהשף התל אביבי הביא עמו את ניחוחות העיר הגדולה.

השף היצירתי שאוהב אוכל בועט ומפתיע, הפליא ליצור תפריט אקלקטי שמתכתב עם עונות השנה ומשתנה תדיר בהתאם לתוצרת החקלאית, איכות חומרי הגלם, הדגה, ובעיקר מצב רוחו באותו יום.

התפריט המעניין והמיוחד, שמודפס מדי יום עם התאריך על דף שורות צהוב, מציע מנות פתיחה כמו לחם חם, סלסה של עגבניות וזיתים מתובלים, ובייבי קישואים בגריל פחמים על מצע תרד שחור ויוגורט.
מנות מהים כמו סרדינים כבושים במלח, ביצה חצי קשה, אריסה מרוקאית ולחם מהגריל; לוקוס לבן שלם צלוי בשקית הפתעה עם ארטישוקים, מנגולד, לימונים ויין לבן.
מנות פסטה לצמחוניים, כמו ניוקי "על המזלג", עגבניות אש, שום, שמן זית ופרמז'ן, פסטה קלאסית מטוסקנה בעבודת יד, כדורי בשר, עגבניות ובזיליקום, ומנות בשר משובחות כמו: שקדי טלה בפחמים, במיות, בצלים חרוכים תפו"א בלאדי, תרד וטחינה חריפה; נתח קצבים מושחם בגריל, תפו"א בגחלים ובצלים צלויים.

השף קיבל מאיתנו אישור לקחת פיקוד על בחירת המנות לארוחה שלנו, ולא אכזב.
בינתיים לגמנו יין אדום קברנה סוביניון של יקב הבוטיק יינון, שהיה מצוין (38 שקלים לכוס). אט, אט הגישה המלצרית החיננית את מנות הפתיחה שכללו סלסלת לחם חמה, עם מטבל סלסלת עגבניות שמן זית ושום וזיתים (18 שקלים), בייבי קישוא בגריל פחמים על מצע תרד שחור ויוגורט חמצמץ (42 שקלים). הקישואים היו טעימים והשילוב עם היוגורט היה במקום. רוסטביף שהוגש עם צנימים ורוטב איולי וחרדל (52 שקלים),היה מצוין, עסיסי וטעים.

מנה מנצחת מבחינתי ומבחינת בן לוויתי, הייתה ללא ספק הקרפאצ'ו פרידה אדומה, עם עגבניות, סלקים, וצנון לקישוט (64 שקלים), שהייתה אגדית, ונכבשה כראוי עד כדי כך שטעם הים והדג הנא כלל לא הורגשו. 
מנת פתיחה שקצת אכזבה לטעמי ,הייתה שוק הטלה שהוכן במעשנת ובבישול איטי ארוך, והונח על רוטב עשבי תיבול עשיר וטעים, וירקות אנטי פסטי וקרם חצילים שחור (68 שקלים). הירקות היו עסיסיים, אך הטלה היה מעט יבש. כמו כן המנה הגיעה בטמפרטורת החדר ומעט קרה, כיאה למנה ראשונה. את הבשר שלי אני כנראה רגילה לאכול כשהוא חם.

אחרי שנחנו קמעא, הגיעה המנה העיקרית בדמות שקדי טלה בפחמים, בצלים חרוכים, תפו"א בלאדי תרד וטחינה חריפה (78 שקלים). השקדים הגיעו רכים ונימוחים, הירקות ניצלו כראוי, אך הטחינה החריפה הייתה מיותרת כאן, ומבחינתי קצת העיבה על המנה. השילוב של מרירות הטחינה החריפה עם המתקתקות של הירקות לא התאימו כאן.

ניכר שהשף מיכאל אוהב ירקות שנצלו על גריל פחמים, כי רוב המנות מוגשות עם ירקות אנטי פסטי עם טעמי גריל עשירים, והם מבחינתי תוספת מצוינת למנות בשרים ודגים.

את הארוחה המצוינת חתמנו בקינוח טעים ומיוחד של קלפוטי – מאפה (פאי) פריך עם דובדבנים מרים וגלידת פיסטוק (38 שקלים) שהיה טעים ומפתיע.

ביסטרו מקומי "מיכאל", הצליח לרענן ולחדש במנות טעימות, מפתיעות ויצירתיות. חשוב להדגיש שסביר להניח כי כשתגיעו באחד מסופי השבוע למסעדה, כנראה שלא תמצאו את כל המנות שצוינו כאן; זאת בשל ייחודיות התפריט שמשתנה בהתאם ליצירתיות של השף, אך בטוח שתמצאו דברים טובים אחרים שיצליחו להפתיע גם אתכם.

מיכאל, ביסטרו מקומי
רח' הגפן 43 מושב לימן
טל. 0579443089
סופי שבוע: ה'-ו': 18:00-24:00; שבת: 12:00-24:00.

צילום בן יוסטר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר