מצרכים:
לבנה עזים של משק יעקבס
מלפפון טרי פרוס דק
1 כף עירית טרייה קצוצה
1 נספק של עגבניות שרי טריות חצויות
2 כפות סוכר חום, חצי חבילה מלח גס
שמן זית, ענף רוזמרין
לחם מלא
להכנת עגבניות שרי מתוקות:
לחמם תנור ל- 170 מעלות להניח על תבנית תנור נייר אפייה, ומעליו לפזר שכבת מלח גס.
להניח את העגבניות על המלח עם ה"פנים" כלפי מעלה, להניח ענף רוזמרין ולפזר סוכר חום.
לאפות בתנור כחצי שעה 40 דקות.
להוציא ולקרר להניח בצנצנת או קופסה ולכסות בשמן זית (נשמר במקרר להרבה זמן).
זוהי הכנה חד פעמית. אפשר להשתמש בעגבניות למגוון דברים.
ילדים אוהבים זאת מאוד כי העגבניות מתוקות ולא יבשות.
להרכבת הכריך:
2 פרוסות לחם מלא.
למרוח גבינת לבנה יעקובס.
על הגבינה להניח כמה עגבניות שרי מתוקות (לפני שאר המרכיבים. בצורה זו העגבנייה תידבק לגבינה).
לפזר מעל עירית קצוצה ופרוסות מלפפון טרי.
למרוח עוד קצת גבינת לאבנה על הפרוסה השנייה (כך זה עוזר "להדביק" את הכריך).