כריכים קצת אחרים לביה"ס

 

כריך אבוקדו בולגרית
כריך עשיר בחומצות שומן ייחודיות לאבוקדו, בשילוב עם סידן וסיביים תזונתיים
חומרים:
שתי פרוסות אבוקדו עבות ללא קליפה
1 פרוסה בולגרית מעודנת של "גד" או כף בולגרית למריחה
2 פרוסות לחם דגנים כהה
כפית שמן זית
מעט בצל ירוק (לא חובה)
כריך זה ניתן להכין בשתי דרכים, בהתאם להעדפות הילד:
יש כאלה שרוצים לאכול כל מרכיב בנפרד, ויש המעדיפים לקבל ממרח עשיר ואחיד המכיל את כל מרכיבי הכריך.
בדרך הראשונה ניתן לסדר את הכריך עם פרוסות אבוקדו ופרוסת בולגרית, לזלף שמן זית מעל, ולפזר בצל ירוק או פלפל שחור במידה והילדים אוהבים.
האפשרות השנייה היא למעוך בעזרת מזלג את האבוקדו והגבינה בצלחת, ולהעביר את הממרח לכריך.

כריך לאבנה וזעתר בביגל שומשום
כריך קלאסי, אבל שובר שיגרה. שילוב מצוין של סידן עם לייקופן מהעגבניה, בתוספת שמן זית שמשפר את הספיגה
חומרים:
בייגל שומשום
לאבנה 9% או 5%
שמן זית
תערובת זעתר
עגבניה בשלה ואדומה
אופן ההכנה:
חוצים את הבייגל ומזלפים שמן זית על שני החצאים.
מורחים לאבנה על החצי התחתון ומתבלים בתערובת הזעתר.
מסדרים מעל עגבנייה פרוסה.
סוגרים את הבייגל, חוצים אותו ואורזים.

כריך חביתה ובולגרית
כריך עשיר ומלא בחלבון ובסידן. מספק לילד שילוב מצוין של חלבון ופחמימה לתדלוק בבית הספר
חומרים:
1 לחמניה עגולה (רצוי לא מקמח לבן)
1 ביצה
1 פרוסה בולגרית מלח ים מעודנת של "גד"
1 כף שמן זית
עשבי תיבול לילדים שאוהבים
אופן ההכנה:
טורפים את ביצה ומערבבים לתוכה את פרוסת הבולגרית מפוררת.
במחבת עם שמן זית מטגנים את החביתה משני הצדדים ומעבירים ללחמניה
טיפ חשוב: מומלץ להתחיל את טיגון החביתה בשמן זית "קר" (ללא חימום מוקדם של המחבת), כדי לשמור על הערכים התזונתיים של השמן .

כריך חביתה ומטבעות גבינת עיזים
כריך עשיר ומלא בחלבון ובסידן, יכול לשמש גם לארוחה נוספת כשיום הלימודים מתארך
חומרים:
1 לחמניה עגולה (רצוי מקמח מלא)
1 ביצה
1 מטבע גבינת עיזים של ,גד"
1 כף שמן זית
עשבי תיבול, פרוסת מלפפון או עגבניה למי שאוהב
אופן ההכנה:
טורפים את ביצה ומפוררים לתוכה את גבינת העיזים.
במחבת עם שמן זית מטגנים את החביתה משני הצדדים ומעבירים ללחמניה. מוסיפים עשבי תיבול או פרוסות מלפפון או עגבניה.
טיפ חשוב

כריך טונה וקרם שמנת 5% במגוון טעמים
ילדים מאד אוהבים טונה כשהיא מגיעה עם מיונז. לפניכם גרסה מעט שונה טעימה ומזינה מאד. כריך המשלב חומצות שומן מסוג אומגה 3 התורמות לקשב וריכוז, עם סידן המגיע מהגבינה וחשוב לבניית העצם
חומרים עבור 2 כריכים:
4 פרוסות לחם דגנים
1 קופסה טונה במים – מסוננת
2 כפות גבינת שמנת 5% טוסקנה, זיתים או שום שמיר
גיוונים לילדים שאוהבים: בצל ירוק, נבטים ומלפפון ירוק פרוס דק
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קטנה את הטונה לאחר סינון מהמים עם גבינת השמנת.
מורחים את התערובת בשכבה עבה בין הפרוסות, ואורזים יפה.
מומלץ להוסיף לילד קופסת ירקות חתוכים בנפרד.

כריך לאבנה לילידים גדולים
ילדים עד גילאי 9-10 מאד שמרנים במגוון הטעמים ומגוון הירקות והמרקמים שהם מוכנים לצרוך. לרוב, אחרי גיל 10 מתחילה להסתמן פתיחות וסקרנות לדברים חדשים, וחשוב מאד לנצל חלון הזדמנויות זה. כדאי לנסות ירקות כמו חציל קלוי כשהוא משולב בכריך. הכריך תורם לתפריט הילד ויטמינים מינרלים, סידן ואנרגיה להמשך הלימודים
חומרים לכריך:
1 פיתה מחיטה מלאה
4 פרוסות חציל אפויות בתנור ומתובלות בשמן זית שום ומלח
2 כפות לאבנה 5% של "גד"
אופן ההכנה:
את החצילים מכינים מראש: במקום לטגן, מסדרים את פרוסות החציל על רשת התנור, מורחים במעט שמן זית וקולים בתנור בחום גבוה 15 דקות.
מעבירים לכלי אחסון ומתבלים במלח, שום ועשבי תיבול.
ניתן גם להשתמש במוצר קנוי של אחת מחברות הסלטים.
מורחים את שני חצאי הפיתה בגבינת הלאבנה.
מסדרים שתי פרוסות חציל בכל חצי ואורזים.
ניתן לגוון ולהעשיר את הכריך בימי לימודים ארוכים וקשים במיוחד עם ביצה קשה.
מומלץ לצרף קופסת עגבניות שרי ומלפפון ירוק פרוס.

כריך גד עז מתוק ובריא
שילוב של מתיקות ובריאות. סידן, ויטמינים ומינרלים במתיקות עדינה שתורמת לויסות הצורך במתוק
חומרים:
3 פרוסות גבינת גדעז
2 תמרים ללא חרצנים
4 אגוזי מלך
1 כפית דבש תמרים "סילאן"
שתי פרוסות לחם חיטה מלאה
אופן ההכנה:
מורחים את פרוסות הגבינה על גבי אחת הפרוסות.
מסדרים מעל את התמרים ללא החרצנים ואת אגוזי המלך – רצוי לשבור ביד את האגוזים לחתיכות קטנות ולפזר באופן אחיד,
מורחים את הסילאן על גבי הפרוסה השנייה וסוגרים.

כריך ריקוטה פריך ומתוק
כריך לילדים שחייבים מתוק ושוקולד, ים תוספת ריקוטה ודגני בוקר לשיפור המרקם והערך התזונתי
חומרים:
לחמניה רגילה (רצוי מקמח מלא)
1 כפית ממרח שוקולד (רצוי שוקולד מריר)
2 כפיות גבינת ריקוטה "גד"
חופן דגני בוקר האהובים על הילד
אופן ההכנה:
מורחים את הלחמניה בממרח השוקולד מצד אחד של הלחמניה, ואת הריקוטה מהצד השני.
מפזרים ביניהן את דגני הבוקר וסוגרים לכריך.

כריך ריקוטה, שקדים ודבש
שילוב מנצח של דבש וגבינת ריקוטה שמקבלת לתוכה מגוון טעמים, ובתוספת שקדים פרוסים. מתקבל עושר רב של טעמים ומרקמים
חומרים:
2 כפות גבינת ריקוטה 5% "גד"
1 כף דבש דבורים טהור
1 כפית שקדים פרוסים מולבנים
לחמניית דגנים עגולה
אופן ההכנה:
מערבבים את הגבינה עם הדבש בצלוחית כדי למנוע נזילות דבש.
מורחים את הלחמניה בתערובת הגבינה והדבש.
מפזרים מעל את השקדים וסוגרים לכריך.
ניתן לגוון כריך זה בתוספת של פרי פרוס בתוך הכריך. מומלצים נקטרינה, שזיף אדום ותאנים טריות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה