לבבות ארטישוק ממולאים בבשר טלה על טחינה

 

חומרים:
4 יחידות ארטישוק
400 גרם בשר טלה טחון
2 כפות צנובר קלוי
1 כפית נענע יבשה
10 גר' בהרט
מלח פלפל
2 כפות בצל מטוגן
1 ביצה
1 בצל גדול קצוץ גס מאוד
2 שיני שום קצוצות גס
ציר עוף או מים
1 לימון פרסי יבש
4 כפות טחינה
1 עגבנייה קצוצה
2 צנוניות
3 לבבות חסה ועלי רוקט
עירית חתוכה למקלות באורך 3 ס"מ
שמן זית
מיץ לימון

אופן ההכנה:
קולפים את הארטישוק, קוטמים את הגבעול כך שיוצר בסיס.
מנקים את ליבת הארטישוק מכל השערות ומשפשפים היטב בלימון כדי למנוע השחרה.
מכינים תערובת: בשר, בצל מטוגן, צנובר, בהרט, ומפוררים את הנענע היבשה פנימה.
מערבבים היטב שוב, מניחים במקרר למשך 1/2 שעה.
מייבשים היטב את לבבות הארטישוק וממלאים אותם בסיר נמוך.
מאדים את הבצל שחתוך גס ואת השום בשמן עד שהם נעשים שקופים.
מניחים את הארטישוק ומעליו את הבשר, ומוסיפים ציר עוף עד כדי 3/4 גובה מהארטישוק.
מוסיפים 1 לימון פרסי ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ומבשלים עם כיסוי כ- 1/2 שעה או עד שהארטישוק מוכן. 

הגשה:
מערבבים את הטחינה עם העגבנייה הקצוצה ומשטחים על צלחת.
חותכים את הארטישוק לחצי לאורך ומסדרים על הטחינה.
מעל הארטישוק מניחים סלט שמורכב מצנוניות פרוסות דק, עלי רוקט, לבבות חסה ועירית מתובלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח גס.
מעל מפזרים סומאק.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה