fbpx

לביבות בטטה בשמנת וקוויאר

מרכיבים ל-8 מנות:5 בטטות בינוניות 100 גרם קמח תופח2 ביציםמלח, פלפל לפי הטעם100 גרם חמאהלרוטב: 1 גביע שמנת חמוצה 2 כפות עירית קצוצהמלח, פלפל לפי הטעם2 כפות קוויאר אדוםאופן ההכנה:להכנת הלביבות:קולפים את הבטטות, מכניסים לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות. מצננים.מגררים את הבטטות על מגררת גסה לתוך קערה. מוסיפים את הקמח והביצים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב (ניתן להוסיף עוד קמח על פי הצורך).מחממים במחבת רבע מכמות החמאה.בידיים רטובות מודדים כף מהתערובת, ומעצבים ככדור דחוס. מניחים במחבת ומטגנים משני הצדדים, עד שמזהיב.ממשיכים להוסיף מהחמאה לפי הצורך במהלך טיגון כל הלביבות.להכנת הרוטב:מערבבים את השמנת עם העירית, מלח ופלפל.יוצקים על הלביבות.ליוקרה, לעיצוב ולטעם:ניתן לפזר קוויאר מעל.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים ל-8 מנות:
5 בטטות בינוניות
100 גרם קמח תופח
2 ביצים
מלח, פלפל לפי הטעם
100 גרם חמאה

לרוטב:
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות עירית קצוצה
מלח, פלפל לפי הטעם
2 כפות קוויאר אדום

אופן ההכנה:
להכנת הלביבות:

קולפים את הבטטות, מכניסים לסיר ומכסים במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות. מצננים.
מגררים את הבטטות על מגררת גסה לתוך קערה.
מוסיפים את הקמח והביצים,
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב (ניתן להוסיף עוד קמח על פי הצורך).
מחממים במחבת רבע מכמות החמאה.
בידיים רטובות מודדים כף מהתערובת, ומעצבים ככדור דחוס.
מניחים במחבת ומטגנים משני הצדדים, עד שמזהיב.
ממשיכים להוסיף מהחמאה לפי הצורך במהלך טיגון כל הלביבות.

להכנת הרוטב:
מערבבים את השמנת עם העירית, מלח ופלפל.
יוצקים על הלביבות.

ליוקרה, לעיצוב ולטעם:
ניתן לפזר קוויאר מעל.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר