מרכיבים:
שמנת מתוקה 2 גביעים
שמנת חמוצה 2 גביעים
ביצים טרופות 5
קמח 1 כוס
מלח/פלפל לבן
אופן ההכנה:
1. מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה ומתבלים.
2. מניחים מחוץ למקרר למשך לילה.
3. מוסיפים את הביצים וקמח ומתבלים במידת הצורך.
4. מחממים מחבת עם שמן.
5. בעזרת כף יוצקים לביבות למחבת החם ומטגנים משני הצדדים.
כדי להפחית שומן, יש לרסס את הלביבות בספריי שמן ולהניח על תבנית מכוסה בנייר אפייה, ולאפות בתנור חם – 200 מעלות, כ- 20 דקות.