לביבות תפוחי אדמה (לטקעס) מהמטבח הפולני

 

חומרים:
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, מגוררים גס וסחוטים מנוזלים
1 בצל בינונית, מגוררת גס וסחוט מנוזלים
1 ביצה
2 כפות קמח
מלח ופלפל שחור
שמן קנולה לטיגון

להגשה:
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים תפוחי אדמה, בצל, ביצה פירורי לחם, מלח ופלפל.
במחבת גדולה מחממים שמן לגובה 1/2 ס"מ.
בעזרת הידיים יוצרים לביבות שטוחות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מגישים עם תלולית שמנת חמוצה.

לגרסה מתוקה:
מוותרים על הבצל, המלח והפלפל ומוסיפים כף סוכר.
מגישים עם שמנת חמוצה ורסק תפוחי עץ.

www.maimons.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה