fbpx

לחם מחמצת מקמח כוסמין מלא עם אגוזים ופירות יבשים

מכניסים למיקסר את כל חומרי הבצק מלבד תערובת האגוזים והפירות היבשים. לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-5 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מוכן. מוסיפים את תערובת האגוזים והפירות היבשים
"קמח הארץ" מציע לט"ו בשבט ולכל השנה מתכון ללחם מחמצת העשוי מקמח כוסמין מלא ואיכותי שנטחן מהגרעין בשלמותו. לחם טעים עם פירות יבשים ואגוזים שמכיל את כל טוב הארץ והחג ושאין כמותו לבציעה ולטבילה בשמן זית או למריחה בכל ממרח שאוהבים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

חומרים

450 גרם קמח כוסמין מלא כמו של קמח הארץ

375 מ"ל מים

150 גרם מחמצת אם בסיסית (מקמח מלא) או 5 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח

50 גרם אגוזי מלך

150 גרם תערובת פירות יבשים (צימוק בהיר, צימוק כהה, משמש, תמר ונוספים)

אופן ההכנה

מכניסים למיקסר את כל חומרי הבצק מלבד תערובת האגוזים והפירות היבשים.

לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה ועוד כ-5 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מוכן

מוסיפים את תערובת האגוזים והפירות היבשים.

ולשים זמן קצר רק עד לאיחוד עם הבצק.

מוציאים את הבצק מהמיקסר לתבנית לחם או לסלסלת התפחה.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים בטמפרטורת החדר (כ-26 מעלות) עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק שתפח לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-250 מעלות (חום עליון ותחתון).

אופים במשך 10 דקות בחום גבוה.

לאחר מכן עוד כ-30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.

(בתנור ביתי יש להכניס גם תבנית עם מים ליצירת אדים)

יש לצנן על רשת למשך שעתיים לפחות.

הערה

זמן האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות מתנור לתנור.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר