חלת דבש מקמח לחם מלא 100%

מתכון חגיגי של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של טחנת הקמח 'הטחנות הגדולות של א"י'. האפייה בתנור מחומם ל-180 מעלות

מפזרים על החלה שומשום, פרג, קצח, או כל תוספת אחרת שאוהבים
מפזרים על החלה שומשום, פרג, קצח, או כל תוספת אחרת שאוהבים. צילום מנחם גרייבסקי

חומרים

360 מ"ל (1.5 כוסות) מים פושרים

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2 ביצים L

1 חלמון (את החלבון אפשר לשמור להברשת הבצק)

90 גרם (1/4 כוס) דבש – אפשר להמיר בסוכר

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין

630-560 (5-4.5 כוסות) קמח לחם מלא 100% כמו מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפיות מלח

להברשה

חלבון ביצה עם מעט מים או חלמון ביצה

1 כף דבש ומעט מים

אופן ההכנה

שמים את המים הפושרים בקערה קטנה או מד ליטר.

מפזרים מעל המים את השמרים ומוסיפים כפית סוכר.

מערבבים עד להמסה ומניחים בצד לכמה דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס ולתפוח.

מערבבים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הביצים, החלמון, הדבש ושמן הזית.

מוסיפים לקערה 560 גרם (4.5 כוסות) קמח.

מערבבים ומוסיפים מעל את תערובת המים והשמרים.

מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה וממשיכים ללוש במשך 2 דקות.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 6-4 דקות במהירות נמוכה (אפשר ללוש ידנית כ-10 דקות).

אם הבצק דביק מאוד מוסיפים את שארית הקמח – כפית בכל פעם, עד שהבצק הופך למעט דביק אבל לא רטוב.

בסוף הלישה יתקבל בצק רך, חלק ויציב דיו להישאר בצורה של כדור.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת נקייה, ומניחים במקום חמים לתפיחה.

מתפיחים את הבצק במשך 2-1.5 שעות עד שמכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק מהקערה וטופחים עליו בעדינות להוצאת האוויר.

מחלקים את הבצק לחלקים שווים, לפי סוג הקליעה הרצויה ל-3 או ל-6 חלקים (לחלה קלועה), או ל-7 חלקים (לחלת כדורים כמו בתמונה).

מגלגלים כל חלק לגליל בעובי של 2.5 ס"מ ובאורך של 40 ס"מ (אם הגלילים מתכווצים כשמנסים לגלגל אותם, תנו להם לנוח כ-5 דקות כדי לאפשר לגלוטן להשתחרר, ואז נסו שוב).

עצבו את הגלילים לחלה.

הניחו על מגש מרופד בנייר אפייה.

אם בחרתם בחלת כדורים – יוצרים כדורים מהבצק ומניחים אותם בתבנית עגולה או בתבנית קוגלהוף.

מברישים את החלה בחלבון הביצה ששמרנו עם מעט מים (להברשה קלה) – לקבלת חלה מתוקה קלות, או מברישים בחלמון ביצה, 1 כף דבש ומעט מים – לקבלת חלה מתוקה ודביקה.

כדאי להבריש את החלה גם בצדדים ובחיבורי הקליעה, כדי לקבל מראה אחיד ויפה.

מניחים להתפחה.

כשהחלה כמעט מכפילה את נפחה, מברישים אותה שוב.

החלה תסיים את התפיחה בתנור, וכך נקבל חלה גבוהה ותפוחה.

מפזרים על החלה שומשום, פרג, קצח, או כל תוספת אחרת שאוהבים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אופים במשך 35-30 דקות. מסובבים את התבנית פעם אחת במהלך האפייה.

החלה מוכנה כאשר צבעה חום זהוב.

מקררים את החלה על רשת צינון.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה