חומרים ל-8 לחמניות
לתערובת השמרים
1 כף שמרים יבשים כמו של סוגת
1 כפית סוכר דמררה כמו של סוגת
1 כוס מים חמימים
לבצק
2 כפות סוכר דמררה קלאסי
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רב תכליתי כמו של סוגת
1/2 1 כוסות (190 גרם) קמח כוסמין מלא
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
לציפוי
1 כפית קורנפלור
1 כפית סוכר חום כהה
קורט מלח
1 כף מים רותחים
שומשום
אופן ההכנה
מערבבים בקערת המיקסר שמרים, סוכר וכוס מים חמימים.
ממתינים 5 דקות עד שהתערובת מתחילה לתסוס.
מעבירים לקערה עם תערובת השמרים סוכר, קמחים, שמן ומלח.
מערבלים במהירות איטית עם וו לישה במשך כ-5 דקות עד שהבצק נפרד מהקערה (אפשר ללוש בידיים אם אין מיקסר).
אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח.
משמנים קערה בשמן זית ומניחים בה את הבצק.
מכסים בניילון או מגבת ומשהים ל- 60 דקות עד שהבצק מכפיל את הנפח.
לשים קצת את הבצק ומחלקים ל-8 חלקים.
מכדררים כל חלק לכדור חלק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
מכסים שוב ומתפיחים עוד 30 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
טורפים בקערה קטנה קורנפלור, סוכר, מלח ומים רותחים לבלילה חלקה.
מברישים את הלחמניות ומפזרים שומשום.
אופים 15-20 דקות עד שהלחמניות זהובות.