לחם פיקניק – סעודת פיקניק בכריך אחד

מעדני יחיעם - יצרנית מוצרי נקניק, פסטרמות ונקניקיות, מציעה מתכון של הבשלן מאיר בולקה שאותו שקל להכין לסעודת פיקניק הכוללת ממבחר נקניקי הבוטיק של החברה

מכניסים לתנור למשך כ-90 דקות בחום של 120 מעלות. לאחר צינון חותכים למנות ועוטפים בעטיפת כריך. צילום מאיר בולקה

מצרכים ל-4 מנות

4 לחמניות ארוכות שלמות

4 פרוסות נקניק פרושוטו כמו של מעדני יחיעם

4 פרוסות נקניק קורנדביף כמו של החברה

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

2 בצלים חתוכים לרצועות דקות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 כף טפנד ממרח זיתים שחורים

צילום מאיר בולקה

אופן ההכנה

חותכים בכל לחמנייה את צד "הנשיקה" ומרוקנים את התוכן מהלחם שבה.

בעזרת סכין מורחים תוך כל לחמנייה בשכבה דקה של ממרח זיתים.

במחבת מטגנים את הבצל עד שקיפות.

מוסיפים את הפלפלים ולאחר מכן  גם את העגבניות.

מטגנים במשך כ- 10 דקות ומסירים מהאש לפני ריכוך מלא של הירקות.

מניחים בצד.

מסדרים בתוך כל לחמנייה פרוסת נקניק פרושוטו ופרוסת נקניק קורנדביף בשכבות יפות, עד כחצי מגובה הלחמנייה. מעל שכבת הנקניקים שמים לאט ובזהירות מתערובת הירקות שטוגנו.

לאחר המילוי מחברים מחדש את הקצה של כל לחמנייה ועוטפים בנייר אפיה.

מהדקים וקושרים עם חוט חזק.

מסדרים את הלחמניות בתבנית ועליהן מניחים כלי כבד עמיד לחום (עדיף כלי חרס).

מכניסים לתנור למשך כ- 90 דקות בחום של 120 מעלות.

לאחר צינון חותכים למנות ועוטפים בעטיפת כריך.

ניתן להגיש לצד סלט ירקות טרי ומרענן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה