לחמניות בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים

הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של 'הטחנות הגדולות של א"י', מציעה מתכון ללחמניות עשירות בפירות יבשים עם קרם שקדים פרי מתכון של סער מור – מחשבות על לחם

מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל. צילום מנחם גרייבסקי
מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל. צילום מנחם גרייבסקי

חומרים ל-20 לחמניות

לבצק

500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% כמו של הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
40 גרם (2 כפות) סוכר

1 ביצה
2 חלמונים
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים
1/2 כפית מלח
פירות יבשים קצוצים דק (קוביות קוקוס, חמוציות, צימוקים)
מיני שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

חומרים למלית קרם שקדים לפי מתכון של סער מור – מחשבות על לחם

50 גרם קמח לבן בהיר כמו של הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם שקדים מולבנים טחונים
3 ביצים
150 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנת הלחמניות

בקערה של מיקסר, עם וו הלישה, מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.

מוסיפים ביצה וחלמונים, וממשיכים לערבב עד להטמעה.

מוסיפים את החמאה, כל פעם חתיכה, עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-1 דקה.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8-7 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק.

מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח – 45-60 דקות.

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ליחידות של כ-50 גרם.
מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל. מגלגלים לגליל הדוק ויוצרים קשר.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מוציאים מהתנור ומושחים בדבש מדולל במעט מים חמים (אופציונלי).

אופן הכנת קרם שקדים

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר לקרם אוורירי.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים ותמצית וניל.
בקערה שלישית מערבבים קמח ושקדים טחונים.
מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים והקמח לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח.
מעבירים לקערה ומקררים לפחות לשעתיים, רצוי ללילה.

למידע ולמתכונים נוספים

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה