לחמניות דבש וקינמון טבעוניות

לרגל ראש השנה וחגי תשרי מציעה הקונדיטורית ושוקולטיירית דניאל וגנר עבור חברת אורגניקזון מתכון טבעוני קל להכנה, אשר בשימוש בנייר אפייה אקולוגי גם שומר על איכות הסביבה

הלחמניות במיטבן בטמפרטורת החדר ביום ההכנה ויום לאחריו. ניתן להקפיא אותן בקופסה סגורה עד חודש. צילום דניאל וגנר

מצרכים ל-12 לחמניות בתבנית עגולה קוטר 26-28

500 גרם קמח לבן

1 כפית קינמון

50 גרם סוכר

10 גרם שמרים יבשים

60 גרם רסק תפוחים

60 גרם שמן קנולה

30 גרם סילאן

30 גרם מייפל

200 גרם חלב סויה או שקדים

½ כפית מלח

לציפוי לפני האפייה

חלב סויה

סוכר גבישי (אופציונלי)

לציפוי לאחר האפייה

3 כפות סילאן

3 כפות מים חמים

צילום דניאל וגנר

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים קמח, קינמון, סוכר ושמרים ומערבבים.

מוסיפים את שאר הרכיבים: רסק תפוחים, שמן קנולה, סילאן, מייפל, חלב סויה ומלח.

לשים כ- 10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך.

משמנים מעט את הבצק.

מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה עד הכפלת הנפח – בין שעה לשעה וחצי בהתאם לטמפרטורה בחוץ.

(הבצק יחסית דביק בשלב הזה וזה בסדר).

לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים במשקל 70-75 גרם ליחידה.

מסדרים את הכדורים בתבנית עגולה עם מעט מרווחים על נייר אפייה אקולוגי If You Care.

מברישים בחלב סויה.

מעבירים להתפחה שניה של כ-40 דקות כשהתבנית מכוסה במגבת.

בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות

מברישים את הלחמניות שוב בחלב סויה.

מפזרים סוכר גבישי אם רוצים.

אופים את הלחמניות כ- 30 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום.

בינתיים מכינים את הסירופ

מערבבים סילאן עם מים חמים עד לאיחוד.

כשהלחמניות מוכנות מברישים אותן בסירופ.

‍הלחמניות במיטבן בטמפרטורת החדר ביום ההכנה ויום לאחריו.

ניתן להקפיא אותן בקופסה סגורה עד חודש.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה