לחמניות נהדרות לפסח

 

חומרים:
2 כוסות מים
10 כפות שמן
2 כפיות קימל טחון
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
200 גרם קמח מצה
6 ביצים

אופן ההכנה:
חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
רפדו את תבנית האפייה בנייר אפייה. 
בסיר הרתיחו מים, שמן ותבלינים.
בנקודת הרתיחה כבו את האש והוסיפו את קמח המצה בבת אחת. 
בחשו היטב והוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה ללא הפסקה, עד שמתקבל בצק אחיד. 
הוסיפו מעט קמח מצה אם הבצק דביק מד,י וצרו כדורים בגודל של לחמניית ביס. אם קל יותר, שמנו קצת את הידיים בשמן או עטו כפפות חד פעמיות על כפות הידיים. 
הניחו בתבנית ואפו 45 דקות.
מומלץ להגיש חם.

צילום: גליה דור






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה