מאפה גבינות בפילו בשלושה צבעים

מתכון של שומרי משקל:נקודות למנה: 55מספר המנות: 12מספר הנקודות: 63.5כמות סידן למנה: 318 מ"גחומרים:2 קוטג' תנובה 3% שומן4 ביצים40 זיתים9 עלי פילו קצרים150 גרם גבינת פיראוס 5% שומןרוטב פיצה 2 כפות1 כף מרגרינה2 כוסות חלב 3% שומן עשיר בסידן 1/2כוס שמנת לבישול 15% שומן250 גרם פתיתי עמק לייטלקישוט: תרד,פלפלסה"כ סידן : 1995 מ"גהוראות הכנה:מחממים תנור לחום בינוני – 170 מעלות.מערבבים למלית א': קוטג', בולגרית, 1/2 ביצהמערבבים למלית ב': תרד, גבינה בולגרית,1/2 ביצהמערבבים למלית ג': רוטב פיצה, גבינה צהובה וזיתים (משאירים מעט גבינה צהובה לקישוט).מניחים מלית בקצה עלה פילו (שרוסס מעט בתרסיס שמן) ומגלגלים לגליל.מכינים 3 עלים מהמלית הראשונה לגליל, 3 עלים מהמלית השנייה לגליל, ו-3 גלילים מהמלית השלישית.משמנים תבנית עגולה גדולה, מניחים במרכזה גליל אחד מגולגללשבלול, וממשיכים להניח סביבו את שאר העלים בצבעים שונים.מכינים רוטב מ: 2 כוסות חלב, 1/2 שמנת לבישול, 3 ביצים, מערבבים היטב ויוצקים לאט על התערובת מעל בצורה שווה. מפזרים מעל גבינה צהובה ופלפלים.אופים כ- ¾ שעה עד שמשחים.

מתכון של שומרי משקל:
נקודות למנה: 55
מספר המנות: 12
מספר הנקודות: 63.5
כמות סידן למנה: 318 מ"ג

חומרים:
2 קוטג' תנובה 3% שומן
4 ביצים
40 זיתים
9 עלי פילו קצרים
150 גרם גבינת פיראוס 5% שומן
רוטב פיצה 2 כפות
1 כף מרגרינה
2 כוסות חלב 3% שומן עשיר בסידן
1/2כוס שמנת לבישול 15% שומן
250 גרם פתיתי עמק לייט
לקישוט: תרד,פלפל
סה"כ סידן : 1995 מ"ג

הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני – 170 מעלות.
מערבבים למלית א': קוטג', בולגרית, 1/2 ביצה
מערבבים למלית ב': תרד, גבינה בולגרית,1/2 ביצה
מערבבים למלית ג': רוטב פיצה, גבינה צהובה וזיתים (משאירים מעט גבינה צהובה לקישוט).
מניחים מלית בקצה עלה פילו (שרוסס מעט בתרסיס שמן) ומגלגלים לגליל.
מכינים 3 עלים מהמלית הראשונה לגליל, 3 עלים מהמלית השנייה לגליל, ו-3 גלילים מהמלית השלישית.
משמנים תבנית עגולה גדולה, מניחים במרכזה גליל אחד מגולגל
לשבלול, וממשיכים להניח סביבו את שאר העלים בצבעים שונים.

מכינים רוטב מ: 2 כוסות חלב, 1/2 שמנת לבישול, 3 ביצים, מערבבים היטב ויוצקים לאט על התערובת מעל בצורה שווה.
מפזרים מעל גבינה צהובה ופלפלים.
אופים כ- ¾ שעה עד שמשחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר