בצק פילאס טורקי – מעדנות
חצי קג סלמון – טרי בלבד!!!
ריזוטו – חצי כוס
חצי שקית תרד טרי חלוט במים רותחים ומצונן
3 כפות מסקרפונה גד
100 גר פרמז'ן גד טחון
מלח ים
פלפל שחור גרוס
1 כוס מים
1 ביצה טרופה להברשה
קצח/סומסום
100 גר חמאה
הכנת האורז
מניחים את האורז עם המים בסיר ומבשלים על אש בינונית עד 3/4 מוכנות האורז, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים מחצית מהחמאה, את המסקרפונה והפרמז'ן מערבבים ומצננים.
הכנת התרד
פשוט חולטים את התרד במים רותחים עד רכות התרד, מסננים ומצננים.
הכנת המנה
את הפילס מפשירים וחותכים למלבנים, במרכז כל מלבן מניחים כף מהאורז ומשטחים, מניחים חופן מעלי התרד ונתח מהסלמון, מתבלים וסוגרים היטב, מברישים בביצה, מקצחים ומסמסמים. אופים בתנור על 200 מעלות למשך 40 דקות.
ניתן להגיש עם יוגורט עיזים.