מאפה פסטה פטריות שמפיניון מיובשות וגבינות

 

לתבנית 20*30

חומרים:
300 גרם פסטה צינורות (מסוג פנה או ריגטוני)
1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
1 מיכל (250 גרם) קוטג'
1 ביצה
1 שקית פטריות שמפיניון, מושרות לפי ההוראות, סחוטות וקצוצות
200 גרם גבינת צ'דר מגוררת
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מבשלים את הפסטה שתיים שלוש דקות פחות מדרגת אל-דנטה ומסננים היטב.
מערבבים היטב את יתר החומרים בקערה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ 40 דקות עד שהמאפה מתייצב ומשחים חלקית.
מצננים קלות ומגישים.

גיוון:
לציפוי פריך:
מערבבים בקערה 1/2 כוס פירורי לחם מסוג פנקו, 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים גס (או עוד פירורי לחם), 2 כפיות עלי תימין, מלח, פלפל, 5 כפות שמן זית.
מפזרים על המאפה כ-5 דקות לפני תום האפייה ואופים עד שהפירורים זהובים.

מגוון נוסף של מתכוני חג חלביים, אביביים ומיוחדים ניתן למצוא באתר האינטרנט של חוות תקוע ובדף הפייסבוק באלבום "חגיגת שבועות".

צילום אסף רונן






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה