מאפה תפוחי אדמה

המצרכים ל- 6 מנות: להכנה בתבנית 30×27: 1 ק"ג תפוחי-אדמה 1 בצל פרוס לטבעות 6 כפות שמן 4-6 ביצים קשות פרוסות 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת המצרכים לרוטב: ביצים מופרדות 3 מלח 50 גרם חמאה 2 כפות קמח מנופה 3/4 כוס חלב 1 גביע שמנת חמוצה אופן ההכנה:מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח בקליפתם. מצננים, קולפים ופורסים לפרוסות. מטגנים את הבצל במעט שמן לגוון זהוב. בינתיים מכינים את הרוטב: מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב. ממיסים את החמאה בסיר קטן, ומזהיבים קלות את הקמח (לא להשחים).מוסיפים תוך בחישה מתמדת 3/4 כוס חלב, ומבשלים עד שהרוב מסמיך. מסירים מהאש, מתבלים במלח, ומוסיפים את השמנת והחלמונים, ולבסוף מקפלים פנימה את קצף החלבונים. הרכבת המאפה: מחממים תנור לחום בינוני (180°). משמנים תבנית חסינת חום במעט חמאה.מניחים בשכבה מחצית מכמות פרוסות תפוחי האדמה.מפזרים מעל מחצית הבצל המטוגן.מניחים מחצית מכמות פרוסות הביצים הקשות, וזורים מעט מלח ופלפל. יוצקים מעל את הרוטב. באותו אופן מסדרים את יתרת המצרכים, ומסיימים בשכבת רוטב. זורים על הרוטב גבינה מגוררת, ואופים במשך 25-30 דקות.מגישים חם.

המצרכים ל- 6 מנות:
להכנה בתבנית 30×27:
1 ק"ג תפוחי-אדמה
1 בצל פרוס לטבעות
6 כפות שמן
4-6 ביצים קשות פרוסות
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
המצרכים לרוטב:
ביצים מופרדות 3
מלח
50 גרם חמאה
2 כפות קמח מנופה
3/4 כוס חלב
1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח בקליפתם.
מצננים, קולפים ופורסים לפרוסות.
מטגנים את הבצל במעט שמן לגוון זהוב.
בינתיים מכינים את הרוטב:
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב.
ממיסים את החמאה בסיר קטן, ומזהיבים קלות את הקמח (לא להשחים).
מוסיפים תוך בחישה מתמדת 3/4 כוס חלב, ומבשלים עד שהרוב מסמיך.
מסירים מהאש, מתבלים במלח, ומוסיפים את השמנת והחלמונים, ולבסוף מקפלים פנימה את קצף החלבונים.

הרכבת המאפה:
מחממים תנור לחום בינוני (180°).
משמנים תבנית חסינת חום במעט חמאה.
מניחים בשכבה מחצית מכמות פרוסות תפוחי האדמה.
מפזרים מעל מחצית הבצל המטוגן.
מניחים מחצית מכמות פרוסות הביצים הקשות, וזורים מעט מלח ופלפל.
יוצקים מעל את הרוטב.
באותו אופן מסדרים את יתרת המצרכים, ומסיימים בשכבת רוטב. זורים על הרוטב גבינה מגוררת, ואופים במשך 25-30 דקות.
מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר