מצרכים
1 כוס קמח (לבן או כוסמין, תמי, עדשים, אורז)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
רבע כוס חלב קוקוס, או שקדים, סויה, או אחר
3 כפות שמן זית – אם לא אוהבים את הטעם אפשר להחליף בשמן אחר
1 כף גדושה של טפנד זיתים כמו של Nany
5-6 עגבניות שרי חצויות לחצי או כפית ממרח עגבניות מיובשות
½ כפית אורגנו
אופן ההכנה
אופים את עגבניות השרי החצויות כ-10 דקות בתנור, או מקפיצים אותן קלות במחבת כ-2 דקות – ומקררים.
שמים בקערה קמח ואבקת אפייה.
מוסיפים את שאר הרכיבים לפי סדר הופעתם.
מערבבים עד קבלת בלילה חלקה די סמיכה (אם נוזלית מדי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח).
טועמים ומוסיפים מטפנד הזיתים לפי הטעם.
מוסיפים את עגבניות השרי או כפית ממרח עגבניות מיובשות ומערבבים.
ממלאים תבניות קאפקייקס בבלילה עד למחצית התבנית.
אופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה.
מקררים ומגישים לצד סלט רענן.