מאפינס ירקות לילדים

מתכון של השף נדב חג'ג' והגר עוז מחברת הספר "לאכול בריא זה משחק ילדים" עבור חברת Nany. המאפינס לא תופחים מאוד ולכן ניתן להשתמש בכל קמח שאוהבים או לערבב בין קמחים וגם להכין מקמח ללא גלוטן

אופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה. צילום נועה סטרלינג
אופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה. צילום נועה סטרלינג

מצרכים

1 כוס קמח (לבן או כוסמין, תמי, עדשים, אורז)

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

רבע כוס חלב קוקוס, או שקדים, סויה, או אחר

3 כפות שמן זית – אם לא אוהבים את הטעם אפשר להחליף בשמן אחר

1 כף גדושה של טפנד זיתים כמו של Nany

5-6 עגבניות שרי חצויות לחצי או כפית ממרח עגבניות מיובשות

½ כפית אורגנו

אופן ההכנה

אופים את עגבניות השרי החצויות כ-10 דקות בתנור, או מקפיצים אותן קלות במחבת כ-2 דקות – ומקררים.

שמים בקערה קמח ואבקת אפייה.

מוסיפים את שאר הרכיבים לפי סדר הופעתם.

מערבבים עד קבלת בלילה חלקה די סמיכה (אם נוזלית מדי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח).

טועמים ומוסיפים מטפנד הזיתים לפי הטעם.

מוסיפים את עגבניות השרי או כפית ממרח עגבניות מיובשות ומערבבים.

ממלאים תבניות קאפקייקס בבלילה עד למחצית התבנית.

אופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה.

מקררים ומגישים לצד סלט רענן.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה