fbpx

מאפינס ירקות לילדים

מתכון של השף נדב חג'ג' והגר עוז מחברת הספר "לאכול בריא זה משחק ילדים" עבור חברת Nany. המאפינס לא תופחים מאוד ולכן ניתן להשתמש בכל קמח שאוהבים או לערבב בין קמחים וגם להכין מקמח ללא גלוטן
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים

1 כוס קמח (לבן או כוסמין, תמי, עדשים, אורז)

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

רבע כוס חלב קוקוס, או שקדים, סויה, או אחר

3 כפות שמן זית – אם לא אוהבים את הטעם אפשר להחליף בשמן אחר

1 כף גדושה של טפנד זיתים כמו של Nany

5-6 עגבניות שרי חצויות לחצי או כפית ממרח עגבניות מיובשות

½ כפית אורגנו

אופן ההכנה

אופים את עגבניות השרי החצויות כ-10 דקות בתנור, או מקפיצים אותן קלות במחבת כ-2 דקות – ומקררים.

שמים בקערה קמח ואבקת אפייה.

מוסיפים את שאר הרכיבים לפי סדר הופעתם.

מערבבים עד קבלת בלילה חלקה די סמיכה (אם נוזלית מדי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח).

טועמים ומוסיפים מטפנד הזיתים לפי הטעם.

מוסיפים את עגבניות השרי או כפית ממרח עגבניות מיובשות ומערבבים.

ממלאים תבניות קאפקייקס בבלילה עד למחצית התבנית.

אופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה.

מקררים ומגישים לצד סלט רענן.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר