מה אוכלים במסעדות בימי בין המצרים?

מסעדות ברחבי הארץ נערכות לתקופת תשעת הימים 'בין המצרים' – בתאריכים 2 עד 9 באוגוסט (א' אב עד ערב ט' באב), ומציעות תפריט מיוחד עשיר בדגים המותאם למנהג היהודי.
בזמן זה יש הנוהגים להגביר את מנהגי האבלות על פי האמירה "משנכנס אב ממעטין בשמחה". בין מנהגי האבלות קיים, המנהג שלא לאכול בשר או עוף המסמלים את עבודת בית המקדש ולרוב, משמשים כביטוי לשמחה וחגיגות .
השפים של מסעדות "מיט אנד ווין" ו"ימאקה" בהרצליה פיתוח, "פאסיפיק" בקראון פלאזה תל-אביב ו"טריאקי" בפתח-תקווה, מציעים תפריטים מיוחדים, עשירים בדגים ועשויים בהתאמה למי שמהדר ושומר מצוות.

'ימאקה' בהרצליה פיתוח
בין המנות המוצעות בתפריט 'בין המצרים' של מסעדת 'ימאקה':
מנות ראשונות:
סביצ'ה דג ים כבוש בתחמיץ אורז ומורין על סלט עגבניות חלוטות, בצלצלי שאלוט ותפרוחות כוסברה (38 ₪).
ליבת חציל קלויה על אש גלויה מושרה במרינדה של סילאן, שמן זית ושום מוגש עם סלסלות בשלושה טעמים (34 ₪) .
מנות עיקריות:
טריו דגי ים עטופים ירקות גינה ודפי אורז מאודים בדים-פאם ומוגשים עם רוטב כרישה (82 ₪).
ניוקי כמהין וברבוניה עם אסרגוס, עגבניות לחות ועירית (79 ₪).
קבבוני דג ים על סלט בורגול נענע וגרדת לימון (75 ₪).
'Yamaka' ('ימאקה') שנקר 16 הרצליה פיתוח, הרצליה טל': 09-9562090


מסעדת ' מיט אנד ווין' בהרצליה פיתוח
ניר רונן ממסעדת 'THE MEAT & WINE CO' יצר תפריט עשיר בדגים העשוי בהתאמה למי שמהדר ושומר את המצווה – תפריט 'Nine days menu' שיגיע בצמוד לתפריט המסעדה המציע בין היתר מנות על בסיס דגים וירקות.
מנות ראשונות:
טרטר טונה טונה אדומה טרייה קצוצה, מוגשת עם מיונז וואסבי ורוטב סויה מתוקה (42 ₪).
סביצ'ה סלמון סלמון טרי בתיבול לימון, ג'ינג'ר ובצל ספרדי, מוגש על מצע סלט תרד בתיבול שמן שומשום וקולי פירות יער (39 ₪).
ברבוניה בציפוי פריך ממולאת בטפנד, מוגשת על קרם חצילים בלווי סלסת עגבניות (40 ₪).
טונה צרובה על מצע ניסואז (עגבניות, שעועית ירוקה, תפו"א, ביצה קשה וזיתים שחורים) בתיבול ויניגרט עשבים (45 ₪).
מנות עיקריות:
שיפוד סלמון סלמון טרי על הגריל ברוטב טריאקי ביתי, עם אורז מאודה (89 ₪).
דניס שלם אפוי בתנור במילוי עשבי תיבול ושום, ברוטב לימון שום ופטרוזיליה (98 ₪).
פילה מוסר בתוספת רטטוי מוגש על קדאיף סלרי (90 ₪).
פילה לברק בתוספת תחתיות ארטישוק, תרד, כגבניות שרי, שום קונפי, זיתים ובזיליקום מוקפצים בשמן זית (95 ₪) .
'THE MEAT & WINE CO' שנקר 16, הרצליה פיתוח טלפון 09-9567006 www.meatandwine.co.il


מסעדת טריאקי שבמתחם פארק איזורים בפתח תקווה מציעה ספיישלים אסיאתים מהים:
מסעדת טריאקי מציעה שילוב של מנות נודלס לצד מנות גריל אסיאתי. שף המסעדה עופר אגסי יצר תפריט עשיר בדגים לתקופת בין המצרים:
למנה ראשונה: שיפוד סלמון במשרה אסיאתי עשוי על הגריל על מצע איטריות אורז בצ'ילי לימון – 27 ₪.
שלל קומבינציות סושי על בסיס דגים טריים – 59 ₪ – 139 ₪.
במנות העיקריות: סלמון בגריל במשרה תבלינים ועשבי תיבול מוגש ברוטב צ'ילי לימון, בתוספת אורז אסיאתי או ירקות צ'ופ סויי – 76 ₪.
פילה אמנון שנגחאי במעטפת תבלינים על מצע פירה בטטה שום, ופלפלים אסיאתים – 67 ₪.
פילה דניס – נתחי דניס אפוי בתנור בלווי דואט פטריות מוקפצות בתחמיץ אסיאתי לימוני שום ותלתלי בטטה – 97 ₪.
בנוסף יוצעו בכל יום שני ספיישלים נוספים בהתאם לדגת היום 89- 99 ₪ (תלוי בסוג הדג).
מסעדת טריאקי: דרך אם המושבות 94, קרית אריה, פתח תקווה טלפון: 03-9236550


מסעדת הביסטרו 'פאסיפיק' ב'קראון פלאזה' בתל-אביב
ארוחה על בסיס המטבח הצרפתי משולבת בנגיעות אסייתיות.
ממנות הדגל בתפריט הקיץ החדש ב'פאסיפיק' בקראון פלאזה:
ראשונות:
סאשימי טונה אדומה פרוסות טונה אדומה בליווי סלט עלים בויניגרט ג'ינג'ר (55 ₪).
קומבינציות סושי וסאשימי דגים וצמחוני 10-15 יחידות (55 ₪ – 70 ₪).
קומבינצית סשימי (80 ₪).
עיקריות:
נתח סלמון בגריל, על תבשיל רטטוי ברוטב פלפלים ומרין (95 ₪).
פילה דניס במעטפת פרג עדינה. מוגש על קרם תפו"א ובטטה (95 ₪).
רח' הירקון 145, תל אביב (במלון קראון פלאזה) טל' 5201169 -03






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה