מוסקה חצילים

חומרים:4 חצילים פרוסים בקליפתם בעובי של 1 ס"מ 4 ביצים שמן לטיגוןחומרים למילוי :1 ק"ג בשר טחון3 כפות רסק עגבניות1 בצל גדול קצוץ דק 2 שיני שום כתושמלח, פלפל שחור5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק3 כפיות מרק בצל קנור רכיבים טבעיים בלבדחומרים לרוטב:1/4 חבילת מרגרינה2 כפות קמח2 כוסות מרק בצל חם שהוכן על בסיס מרק בצל קנור רכיבים טבעיים בלבד1 ביצהמלח, פלפל שחור, אגוז מוסקטאופן ההכנה :מחממים תנור לחום של 180 מעלות.מטגנים בצל ומקררים אותו.מניחים פרוסות חצילים בביצה ומטגנים עד להזהבה.מוסיפים לקערה בשר טחון, שום, בצל מקורר, ביצים, פלפל, פטרוזיליה ומרק בצל קנור ומערבבים. מניחים בתבנית מלבנית משומנת (בגודל 20X30) שליש מפרוסות החציל, עליהן מחצית מהבשר המתובל.מכסים בשכבות לפי הסדר: חצילים (שליש מהכמות), יתרת הבשר המתובל ושכבת חצילים נוספת. יוצקים רוטב למוסקה מעל החצילים ואופים כ- 35 דקות.הכנת רוטב למוסקה:מחממים מרגרינה בסיר.מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2 כוסות מרק בצל קנור. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומקררים.מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד.

חומרים:
4 חצילים פרוסים בקליפתם בעובי של 1 ס"מ
4 ביצים
שמן לטיגון

חומרים למילוי :
1 ק"ג בשר טחון
3 כפות רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתוש
מלח, פלפל שחור
5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפיות מרק בצל קנור רכיבים טבעיים בלבד

חומרים לרוטב:
1/4 חבילת מרגרינה
2 כפות קמח
2 כוסות מרק בצל חם שהוכן על בסיס מרק בצל קנור רכיבים טבעיים בלבד
1 ביצה
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

אופן ההכנה :
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מטגנים בצל ומקררים אותו.
מניחים פרוסות חצילים בביצה ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים לקערה בשר טחון, שום, בצל מקורר, ביצים, פלפל, פטרוזיליה ומרק בצל קנור ומערבבים.
מניחים בתבנית מלבנית משומנת (בגודל 20X30) שליש מפרוסות החציל, עליהן מחצית מהבשר המתובל.
מכסים בשכבות לפי הסדר: חצילים (שליש מהכמות), יתרת הבשר המתובל ושכבת חצילים נוספת.
יוצקים רוטב למוסקה מעל החצילים ואופים כ- 35 דקות.

הכנת רוטב למוסקה:
מחממים מרגרינה בסיר.
מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2 כוסות מרק בצל קנור.
מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומקררים.
מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר