מושג חדש באוכל רחוב: סמבוסביח

שני מאכלים עירקים ידועים, חברו להם יחדיו למאכל חדש – סמבוסביח; שילוב של הסמבוסק העירקי הידוע עם מנת סביח המוכרת, ובמחיר המוגדר כמצחיק

שני מאכלים עירקים ידועים, חברו להם יחדיו למאכל חדש – סמבוסביח; שילוב של הסמבוסק העירקי הידוע עם מנת סביח המוכרת, ובמחיר המוגדר כמצחיק.

סמבוסק עירקי הינו מאפה עבודת יד (אפוי או מטוגן) הממולא בתערובת בעלת חריפות עדינה של חומוס ובצל ותבלינים. 
סביח הינו פיתה ממולאת בביצים קשות, חצילים, טחינה וסלט ירקות.
השילוב של השניים יוצר את הסמבוסביח – סמבוסק ענק ממדים ממולא בתערובת החומוס והבצל, ביצה קשה, חצילים, ירקות טריים וטחינה.

את הרעיון של הסמבוסביח הגה אביב בן-מוחא, שמוגדר כמי שהיה היי-טקיסט מצליח, בעלים של רשת חנויות מחשבים ושותף בבית תוכנה.
אביב עזב את תחום ההיי-טק, בחר באהבתו הראשונה, תחום האוכל, והקים בשנת 2003 מפעל קטן לייצור מאכלים עירקים אותם שיווק למסעדות ודוכני מזון.
באחד הביקורים בדוכן סביח, הגה בן-מוחא את הרעיון להכין את המנה המפורסמת בסמבוסק  שלו, וחיכה לשעת כושר.

עתה פתח אביב את "סמבוסביח" באזור צומת סגולה, ומוכר שם את מנת הסמבוסביח, מנת אוכל רחוב עשירה, טרייה ומשביעה.
אביב עושה גם קובה צמחוני: אחד מבורגול במילוי חומוס פיקנטי, והשני מאורז עם פטריות בטעם שווארמה.
בסופ"ש הוא מכין יותר גרסאות, כולל מזרח אירופאית עם תפוחי אדמה או חציל בטעם כבד, וקטנים עם סביח (חציל, תפוח אדמה, פטרוזיליה) – לשמחתם של מי שלוקחים הביתה.
אביב מספר לי שהוא עשה גם קובה בנוסח תאילנדי עם מילוי בוטנים, אננס, פלפל , צ'ילי אדום מתקתק. בכל מקרה, תמיד הקובה בלי בשר אלא עם תחליפים צמחיים.

אך מוצר הדגל שהסב את אביב משיווק למעדניות אל המכירה הישירה הוא הסביח בתוך סמבוסק.
איך זה מתקבל אצל קהל הסועדים? ובכן, מסתבר כי יש כאלה הבאים במיוחד, ביניהם לקוחות VIP שאביב מגלה לנו את שמותיהם, אך נשמור על בקשתו ולא נפרסמם, שבאים רק לזה. לא רוצים דבר אחר.

אני שואל את אביב, איך להיות במגע ישיר עם לקוחות לעומת עבודה עם מעדניות אותה הפסיק?
אביב אומר: "שם אין פידבק מלקוחות, ולא תמיד בעלי המעדניות מפרגנים, כדי שהמחיר לא יעלה. כאן הפידבק חזק ומיידי. זה מתחיל באנשים שעובדים בסביבה, נכנסים כל יום-יומיים, מספרים לנשים ולחברים ומגיעים איתם ביום שישי כדי לאכול במקום, והרבה קונים הביתה".

ומה הלאה?
לאביב יש רעיונות לדברים חדשים, אבל הוא נזהר כדי לשמור על עקביות ורמה.
הוא מגדיל את אזור הישיבה ומתכנן להתקין פלזמה עם ערוץ 24 – ככה, כדי שהסועדים ייהנו מהפסקה קלה בשגרת היומיום.
הוא גם רוצה להאריך את שעות הפעילות מעבר ל- 15.30 כיום, למען אלה שעובדים ורוצים לאכול מאוחר יותר.
בהחלט מגיע לאביב להצליח

סמבוסביח
הירקונים 27, פ"ת (צומת סגולה)
טל. 03-9043033

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר