fbpx

מטבל אבוקדו ותירס

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למי שמחפשים דרכים חדשות לשלב את האבוקדו בתפריט – מטבל אבוקדו ותירס שעושה כבוד לפרי הירוק לניגוב עם פיתה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

2 אבוקדו

1 קלח תירס – ניתן להחליף בתירס משומר על אף שהטעם הסופי ישתנה קלות

½ בצל

1 שן שום

1 ליים או לימון

2 גרם כמון

450 מ"ל מים

מלח

פלפל שחור

אופציונלי

 2 כפות יוגורט סויה טבעי ללא ממתיק או סוכר

½ מקל סלרי

עלי בזיליקום, פטרוזיליה או כוסברה

אופן ההכנה

הסירו את הגרעינים מהקלח בעזרת סכין.

הרתיחו אותם למספר דקות על מנת לרככם.

סננו וצננו על ידי שטיפתם במים קרים.

שמרו ½ מהכמות בצד.

שטפו את הליים היטב.

גרדו את הקליפה לצלחת קטנה וסחטו את המיץ.

(טיפ: אם לוחצים מעט על הליים ומגלגלים אותו על גבי השיש לפני הסחיטה, המיץ ייצא ביתר קלות_.

שימו את כל הרכיבים בבלנדר מלבד ½ מכמות התירס.

ערבבו עד קבלת קרם חלק ומשיי.

אפשר להוסיף מים עד קבלת המרקם הרצוי.

המליחו לפי הטעם.

ניתן להוסיף גם עשבי תיבול טריים למטבל בהתאם לטעם, סלרי ומעט יוגורט סויה על מנת להפוך את הקרם לרענן יותר.

להגשה

צננו את המנה במקרר 30 דקות לפחות לפני ההגשה.

לוו את הקרם בפרוסות אבוקדו, שארית התירס (אותה תוכלו להקפיץ עם שמן זית לקבלת מרקם פריך יותר), טפטוף שמן זית, פלפל שחור גרוס טרי, ועשבי תיבול אהובים עליכם.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר