במשך שבועיים (31-16 בינואר) יועברו הכנסות של מנה בהשראת המטבח הסורי – או מנת דגל מתפריטם של מסעדות, בתי קפה, ברים וחנויות יין ברחבי הארץ – לקרן כראם, שפירוש שמה הוא "נדיבות" בערבית. הקרן, המסייעת לילדים, לנשים ולעקורים, פועלת כארגון ללא מטרות רווח, ונבחרה על מנת להבטיח שהכנסות המיזם יגיעו ישירות לידי הנזקקים. למעלה מ- 30 מסעדות ובתי אוכל מרחבי הארץ, כבר הצטרפו ליוזמה.
בין המסעדות והגופים המשתתפים: השף ישראל אהרוני (עם סדנת בישול פרטית); אדום; אואזיס; אוזריה; אונזה; בוזה; ברוט; גדרה 26; ג'יאקונדה; דא דא ודא; דוק; דיאנה; האנוי; הבסטה; הדסון; חוות צוק; לבן; מאייר; משיה; משק עפאים; סבידה; קזינו זה פריז; רולא; תיתה; M25.
בין המנות שיוצעו: קטאייף ריבה וחבושים (אוזריה); מלפוף ממולא בפריקה, עשבים ורכז רימונים ביתי (דוק); קבב חלבי עם טחינת פיסטוקים ובורגול בציר טלה (הדסון); החומוס של דוחול (דיאנה); פאתה חומוס – קרעי פיתה מיובשים, גרגרי חומוס חמים, רוטב טחינה ויוגורט, סמנה וצנוברים (רולא).
רשימת המסעדות והמנות תתעדכן בקביעות בעמוד הפייסבוק "מטבח ללא גבולות Kitchen without borders"