מיטשוס: מסעדה עם טעם בקצרין – טוב, אבל משהו חסר

בבוקרו של יום שישי אביבי ונעים באמצע חודש דצמבר, עלינו לרמת הגולן לבקר במסעדת הבשר "מיטשוס", ששמעה הגיע לאוזני מזה זמן רב. שלושה היינו הפעם, חבר קרוב ובכיר במערכת הביטחון ואשתי, שעבורה טיול כזה הוא נפלא ולא רק בגלל הבשר.

היום היה נפלא. מזג אויר מצוין, ועד הגעתנו למסעדה בשעות הצהריים, ניצלנו את הזמן לסיור מקיף ברחבי רמת הגולן. ביקור אישי באתר המורשת וההנצחה של חטיבה 188, תצפית על קונטרה, סיור בין שלל התלים וישובי הדרוזים ברמה, ועד ברכת רם למרגלות החרמון. צביטה בלב למראה החרמון שנגלה לעינינו באמצע דצמבר, העומד במלוא הדרו, ועדיין קירח וחשוף, יבש ושומם. ממש כואב.

לאחר סיור מקיף שכזה, הבטן החלה לקרקר וגלשנו עם הרכב כמתוכנן חזרה לקצרין לאתר את המסעדה. נכנסנו לאזור התעשייה של קצרין, ושם, ממש בסוף הרחוב הראשי מצד שמאל בין אולמות מפעלי התעשייה השונים ובצמוד למכבי האש התגלתה לנו "מיטשוס".

"מיטשוס" התמקמה באולם תעשייתי מבין שורת אולמות, וצמודה למכבי האש העירוניים. אין בעיות חנייה, ודווקא מראה מכבי האש הצמודים נסך בנו תחושת ביטחון למקרה של תקלה עם הגריל של המסעדה. לבעיות בטיחות יש פתרון מיידי: "מכבי אש – מיד על האש".

האולם שנגלה לעינינו במסעדה היה בעל חלל גדול ופתוח. מלבן ארוך ורחב וחשוף כולו, תקרה גבוהה, שולחנות ישיבה רבים, הצבע האפור שולט. לאורך שני הקירות של האולם תמונות ענק של עגלים ובוקרים מרמה"ג. מוסיקה קלה ברקע. אני לא יודע איזה אוירה ניסו ליצור, אבל לנו הייתה הרגשה כאילו אנו נמצאים בחדר אוכל גדול.

התיישבנו, ואירה המלצרית שלנו הייתה עניינית, שלטה בחומר באופן מרשים, וסיפקה לנו הסברים מעניינים על הבשר שהמסעדה מספקת.

הבשר ב"מיטשוס" הוא על טהרת הגידול המקומי בלבד ושל עגלים בלבד, מה שאולי משפיע במידה מסוימת על מרקם השומן בשרירים ואולי פוגע בטעם, אבל זה כבר עניין סובייקטיבי.
את הנתחים ניתן לקבל באחת מהאפשרויות הבאות: עם עצם – המיושן בתלייה, או בלי עצם – המיושן בוואקום. הבשרים עצמם נצלים על גבי גריל פחמים גדול בשולי המסעדה.

כדי להבין במה מדובר, הזמנו מנות משני הסוגים: אנטריקוט 400 גר` ללא עצם (135 ₪), ואנטריקוט 500 גר` עם עצם (135 ₪), שזהו הפריים ריב. הוספנו גם מנה של המבורגר טלה 250 גר` (79 ₪).

כמנת פתיחה הכלולה במחיר קיבלנו לחם שאור חם ופריך, בליווי 8 מזאטים שהיו בסך הכל טעימים והיוו פתיחה מעניינת וטובה. השירות היה מצוין, מהיר וקשוב.

המנות העיקריות הגיעו כפי שביקשנו, מדיום ובליווי התוספות הבאות: חצי תפו"א אפוי, חצי בצל על האש, שיני שום אפויים וסלסלה קטנה של חלת בצל, כל אלה על מגש עץ עבה ורחב, ובתוספת שלושה רטבים: צ`ימיצ`ורי, פלפלת, ופלפל בחרדל.

לרטבים לא נזקקנו כלל, הבשר איכותי וטוב. אולם היה הבדל ניכר בין שני סוגי הנתחים. האנטריקוט ללא העצם, זה שיושן בוואקום, היה רך מאוד, עסיסי ובעל עוצמה חזקה של טעם. לעומתו, הנתח עם העצם שעבר יישון בתלייה, היה פחות רך, חסר טעם במידה רבה ופחות עסיסי.
אין ספק שהמנות ללא העצם מוצלחות הרבה יותר. יכול להיות ששיטת התלייה בלבד ליישון נתחי העגלים לא מצליחה להביא את הנתחים לשיא הנדרש. שווה בדיקה.

לגמנו קפה חם לסיום הארוחה שהייתה משביעה, וגם טובה, ואחרי יום ארוך ומעייף ברמה"ג עשינו דרכנו חזרה לגוש דן.

לסיכום: שירות מצוין, בשר ברמה גבוהה, אוירה חסרת אינטימיות, לא משדרת חמימות. הכל מתקתק, אבל משהו בהרגשה הכללית אומר שמשהו חסר. כמקום רק לאכול בו באזור-  שווה. לחזור כמקום בילוי – לא בטוח. נגיעה אישית הייתה מוסיפה המון. כ- 150 ₪ לסועד, לא כולל שירות.

מיטשוס
אזור תעשייה קצרין רמת הגולן
טל. 04-6963334

יורם קוהן הוא מומחה לבשר גורמה ומקיים אירועים וסדנאות של בשר גורמה, ובעל אתר http://www.MeetTheMeat.com המספק בנוסף טיפים, מתכונים, המלצות על מסעדות, ועוד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה