חומרים לדונאטס
175 גר' (1/4+ 1 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר כמו של הטחנות הגדולות של א"י
1/4+ 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
1/2 כוס רִוְיוֹן או יוגורט
1 ביצה
23 גר' (1.5 כפות) חמאה מומסת
חומרים לציפוי
120 גר' אבקת סוכר
2 כפות חלב
1-1.5 כפיות תמצית קוקוס/שוקולד/לימון/מייפל/פירות יער/וניל
אופן ההכנה
דונאטס
מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים את אבקת האפייה והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר, הרִוְיוֹן, הביצה והחמאה.
יוצקים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים עד להטמעה.
יוצקים את הבלילה לתבניות מיני דונאטס, ניתן להשתמש בשק זילוף. למלא רק עד למחצית מגובה התבנית.
אופים 7-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
מקררים 2 דקות בתבנית ומעבירים לרשת צינון.
ציפוי
מערבבים בקערה קטנה את אבקת הסוכר, החלב והתמצית – עד שאבקת הסוכר נמסה לחלוטין.
טובלים מיד את הדונאטס בציפוי ומניחים על צלחת. מומלץ לטבול את הדונאטס פעמיים לקבלת ציפוי סמיך יותר.
מפזרים מעל הדונאטס סוכריות, אגוזים או קוקוס – כל עוד הציפוי רטוב.
מתכון של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י