מתאים כתחליף לממרחים אחרים כמו גבינה לבנה. כף שווה ל– 30 עד 60 קלוריות.
חומרים:
1 קופסה קטנה של טונה
2 ביצים קשות
1 בצל קטן
1 פלפל אדום ומעט פלפל אדום חריף
1 כף מיץ לימון
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
סוחטים את הטונה היטב מהשמן. אפשר גם להשתמש בטונה במים.
לסנן ולהוסיף כף או שתיים מיונז (5% שומן).
כניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים.
טוחנים לא עד ממרח חלק. טעים יותר לטחון גס.
בודקים תיבול ומתקנים.