מסעדת המלך שלמה מציגה: ארוחת טעימות של הדמויות התל אביביות הנודעות

אביגדור ברי ממסעדת המלך שלמה, מסעדת הדגל של מלון הילטון תל אביב, מציג ארוחת טעימות הלוקחת את סועדייה אל תוככי המאכלים שאהבו הדמויות הבולטות בעיר, לציון מאה שנים ליסוד תל אביב.

הארוחה היא תוצאה של עבודת מחקר מקיפה שערכו השף וצוותו כדי לגלות מה היו המאכלים האהובים על דמויות שהשפיעו על חיי תל-אביב מאז הקמתה. כך התגלתה מאירה עמרני, בתה של המבשלת האישית של מאיר דיזגוף, ראש העיר הראשון, שגילתה שדיזנגוף אהב מאד "קרפעלך". פרופ' חמי גוטמן, בנו של נחום גוטמן הצייר האגדי גילה שאביו אהב מאד צלעות כבש ואילו חוקרי בית ביאליק חשפו כי ביאליק, שבצעירותו בהיותו שומר יערות באודסה, נהג להכין ביער על מדורה מרק כפרי לאהובתו מנייה שהפכה לימים לרעייתו.

תפריט הטעימות כולל:

כיסוני מאיר – הקרפעלך, מבין מאכליו האהובים של מאיר דיזינגוף. לסועדים מוצעת הגירסה העכשווית למאכל החביב על ראש העיר הראשון.

ברווז הקסבה – קסבה נחשבה כמסעדת הגורמה האמיתית הראשונה בתל אביב. בתפריט המסעדה הייתה תמיד המנה המועדפת: ברווז בתפוזים. כאקט של הצדעה למסעדה הזו וגם לתפוזי השמוטי הנודעים שנועדו ליצוא לאירופה תחת המותג JAFFA, יוכלו הסועדים לאכול מנה זו בגירסתה העכשווית.

אל הציפור – מרק כפרי שהיה אהוב על המשורר הלאומי של ישראל, חיים נחמן ביאליק, כאשר היה שומר יערות באודסה. המרק מוגש בסיר זעיר מודרני המזכיר את שירו המפורסם "אל הציפור".

צלעות הטלה של הצייר – הצייר והאמן נחום גוטמן אהב תאנים, תמרים ורימונים. הוא אהב מאד ביצים רכות, אך בעיקר אהב צלע טלה עסיסית.

אומצת הבקר של דיין – משה דיין היה בן בית בהילטון תל-אביב. בכל פעם שסעד במלון עם אורחיו היה אוכל אומצת בקר.

מתוקי רבין – יצחק רבין היה אף הוא מבני הבית של הילטון תל-אביב ופקד את המלון לפגישות עסקיות וחברתיות. אביגדור ברי הכיר את כל העדפותיו הקולינאריות של רבין. "יותר מכל הוא אהב את מוס השוקולד שלנו", מגלה השף. המוס מלווה במתוקים שהיו אהובים אף הם ומקובלים בכל בתי הקפה של העיר מאז הקמתה, מוצעים לקינוח.

המחיר לאדם: 295 ש"ח כולל מע"מ לאדם, בתוספת כוס יין אדום, מי מעיין ומשקאות חמים לקינוח.

המלך שלמה
א-ה, 19:00 עד 23:00. יש להזמין מקומות מראש בטל.03-5202023






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה