מסעדת השף האיטלקית בולוניה – עכשיו באבן יהודה

השף גדי רוזנשטוק, מי שייסד את מסעדת "בולוניה" אשר פעלה במשך 22 שנים ברמת השרון (עד לפני שלוש שנים), פתח עתה המסעדה מחדש – באבן יהודה בשרון, ומציג שוב מטבח איטלקי אותנטי.
 את המסעדה ברמת השרון סגר גדי לפני שלוש שנים לטובת עסקי יין באיטליה, וחזר לאחרונה ארצה ופתח שוב את המסעדה באותו שם – "בולוניה".

גדי רוזנשטוק נולד בבלוניה באיטליה, שם ספג את הריחות והניחוחות של המטבח האיטלקי בבית אימו, שאותם שיכלל ופיתח בהמשך, והקים מטבח איטלקי אותנטי במסעדה משלו בישראל.

גדי טוען כי הוא השף הראשון שהציג בארץ את יסודות המטבח האיטלקי – הפוקצ'ה, רוטב הפסטו, והאנטי-פסטי במתכונתו הישראלית העשוי מגוון מיני ירקות. זאת על פי מנות שהציג במסעדה ברמת השרון, וחדרו למסעדות אחרות בארץ וגם לבישול ביתי.

מטבחו של גדי מאופיין באוכל איטלקי ביתי. כמו כן, המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי המאפיין את המסעדות בבולוניה ובכל הכפרים ברחבי איטליה.
תפריט המסעדה כולל מבחר עשיר של מנות – בה- מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים: פוקצ'ות, סלטים, אנטי פסטי, מרקים, פיצות, מגוון פסטות במבחר רטבים, כמה סוגי לזניה, ומנות מיוחדות כמו עוף קצ'טורה אפוי בתנור עם ירקות, כדורי בשר ברוטב עגבניות.

ניתן לקיים במסעדה אירועים מיוחדים לקבוצות של 10 איש לפחות, ולתאם "שף בהזמנה" – כלומר להזמין בתיאום עם השף מנות מיוחדות לבחירת הלקוח, שאינן מופיעות בשוטף בתפריט המסעדה. המסעדה מציעה גם ארוחות עסקיות ומנות ילדים.

דוגמאות למנות ומחיריהן:פיצות במגוון תוספות- פפרוני, קישואים, בצל, זיתים, טונה, חצילים – 30 – 39 ₪. 
פסטות – ספגטי, ניוקי, רביולי בשלל רטבים – על בסיס עגבניות, שמנת, שמן זית  – 36 – 44 ₪.
כדורי בשר ברוטב עגבניות בתוספת פסטה וסלט –  55 ₪.
עוף קצ'טורה – אפוי בתנור בתוספת פסטה וסלט – 65 ₪.
לזניה פטריות או בשר – 45 ₪
אנטיפסטי- 26- 36 ₪
פוקאצ'ה במגוון תוספות – רוזמרין, שום, מוצרלה, חצילים, קישואים– 14 – 22 ₪.
סלטים כגון סלט הבית עם פלפלים קלויים ובזיליקום, סלט הבית עם מוצרלה – 42 ₪.
מרק עגבניות, מינסטרונה – 25 ₪.
מנות אחרונות – טירמיסו, פנקוטה – 25 ₪.

בולוניה
רח' המייסדים 55 אבן יהודה
טל. 09-8917264
א'-ה' – 8:30 – 23:30. ו' – 8:30 – 17:00. מוצ"ש – עד 24:00.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה