fbpx

מסעדת ראליה: כשרה נדירה ומוצלחת בדיזינגוף

סלט קיסר כשר מדגים את יכולות ראליה (RALIA): את הגבינה מחליף אגוז ברזיל מגורד שמקנה לסלט מראה ויזואלי זהה לזה של סלט קיסר רגיל וטעם אגוזי שמשתלב היטב עם רוטב קיסר מצוין. צילום שחר בן-פורת
מי שעומד מאחורי ראליה הוא עודד אסטרוגנו. אחרי יותר מ-30 שנה של חיים באילת וניהול מטבחי מלונות גדולים הוא עבר עם משפחתו למרכז, ומסעדת ראליה היא הבייבי החדש. עבור מי שרגיל להעסיק עשרות טבחים ועובדי מטבח ולבשל לאלפי אנשים, לפתוח מסעדה בתל אביב זהו סוג של מנוחה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

ברחוב דיזינגוף בתל אביב, דקה הליכה מהכיכר, נפתחה באחרונה מסעדת ראליה. האזור משופע במסעדות, בתי קפה ובתי אוכל למיניהם, אבל ראליה שונה ממה שאנו מכירים בזכות שני מאפיינים עיקריים.

הראשון הינו ההבדל בין הצהריים לערב. תפריט הצהריים מציע אוכל שאפשר להגדירו כביתי, כולל תבשילים שונים ומנות בשריות כמו מינוט סטייק, קבב טלה, קציצות ברוטב, ושווארמה עגל עם פיסטוקים שנעשית במקום. תפריט הערב מותאם לתפריט הקוקטיילים והאלכוהול של ראליה, עם פנייה לקהל יותר צעיר, ובהתאם לכך גם המנות: סוכריות עראייס, לחמעג'ון, אסאדו מפורק, המבורגר ועוד. ההבדל השני טמון בעובדה שמדובר במקום כשר, בהחלט אחת המסעדות הכשרות היחידות שאפשר למצוא בסביבה.

צילום שחר בן-פורת

מי שעומד מאחורי ראליה הוא עודד אסטרוגנו. אחרי יותר מ-30 שנה של חיים באילת וניהול מטבחי מלונות גדולים, כולל רויאל ביץ', המלך שלמה וקלאב הוטל, הוא עבר עם משפחתו למרכז, ומסעדת ראליה היא הבייבי החדש. עבור מי שרגיל להעסיק עשרות טבחים ועובדי מטבח ולבשל לאלפי אנשים, לפתוח מסעדה בתל אביב זהו סוג של מנוחה.

צילום שחר בן-פורת

ראליה, כלומר יְקָרָה בערבית, מוגדרת על ידי בעליה כמסעדה ים תיכונית. תפריט הערב כולל עשר מנות ראשונות, חמש מנות עיקריות ושלוש מנות אחרונות. אנחנו התחלנו עם סלט קיסר כשר – את הגבינה מחליף אגוז ברזיל מגורד. זה מקנה לסלט מראה ויזואלי זהה לזה של סלט קיסר רגיל, וטעם אגוזי שמשתלב היטב עם רוטב קיסר מצוין. המינון של הרוטב מדויק, והוא משתלב טוב עם החסה הטריה והקרוטונים הגדולים. חד החך שבינינו זיהה את האנשובי שברוטב (32 שקלים, 14 שקלים לתוספת עוף).

צילום שחר בן-פורת

לעיקריות הזמנו שתי מנות – המבורגר ואסאדו מפורק. שתיהן נראות כמעט אותו דבר – שתי לחמניות בריוש עגולות, ובכל אחת מהן הבשר. ההבדל הוא ברוטב – איולי ברביקיו בהמבורגר, איולי צ'יפוטלה באסאדו.

צילום שחר בן-פורת

ההמבורגר נטחן ונעשה במקום, והתוצאה היא קציצה בשרנית ועסיסית, מתובלת בעדינות. האסאדו מבושל היטב עד הרכות המתבקשת. הלחמניות טובות – יש לחמניות בריוש רכות יותר, במיוחד כשהן עשויות עם חמאה, אבל גם אלה מספקות. הצ'יפס, מהזן הקפוא, מספק (68 שקלים לכל מנה).

צילום שחר בן-פורת

הגענו לראליה שבוע לאחר הפתיחה, והקינוחים שטעמנו היו בהליכי בדיקה. עוגת הפאדג' נמסיס מעולה – עוגת שוקולד מלאה בשוקולד נמס וחם, שבאופן פלא לא אינה כבדה מדי (38 שקלים). קרפ הטופי, עם מילוי של קרם בננות וקרמל מלוח, זקוק לשיפור – העיסה צמיגית מדי, והטעמים לא לגמרי מתחברים (36 שקלים).

ראליה מהווה תוספת טובה לסצנה הקולינרית בכיכר דיזינגוף וסביבותיה. גם אם אוכל כשר הוא לא מה שאתם בהכרח מחפשים, שווה להגיע לכאן. אנחנו עוד נחזור בשביל השווארמה.

ראליה – דיזינגוף 88 (פינת בר כוכבא)  תל אביב. 03-7556666, ראשון-רביעי 11:30-23:00, חמישי 11:30-24:00, שישי 10:30-14:30. ראליה בפייסבוק

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה