fbpx

מסעדת תשבי בזיכרון – יברכך האל

הרעיון לפתוח מסעדה גם בבית המשפחה ברחוב המייסדים בזיכרון, היה רעיון טוב. נכון שהיו גלגולים שונים למקום ולא מעט אכזבות, אבל בשנה האחרונה יש תקומה למקום – כשר, חלבי וטעים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

להיות תושב שפיה בארץ ישראל לא היה קל ב-1882, כאשר מיכאל חמילצקי הגיע לזיכרון יעקב בשליחות הברון אדמונד ג'יימס דה רוטשילד במטרה לגדל כרמים, והתיישב יחד עם משפחתו במושבה שפיה הסמוכה.

בשנת 1925, על פי הצעתו של חיים נחמן ביאליק, הם עברתו את שמם לתשבי, ראשי תיבות של "תושבי שפיה בארץ ישראל".
אז ובטח גם היום, להיות כורם ובעל יקב זה לא פיקניק בכרמים.

ב-1985 החליט יונתן תשבי, דור רביעי במשפחת הכורמים שסיפקה ענבים לכרמל מזרחי, להקים יקב משלו, אותו מוביל היום הבן גולן תשבי, כשבמקום (על הכביש בין בנימינה לזיכרון) יש מכלול של יקב, מסעדה, מאפייה, אולם טעימות יין ושוקולד ולרונה אותו מייבאת המשפחה, ומעשנת בשרים.

 

הרעיון לפתוח מסעדה גם בבית המשפחה ברחוב המייסדים בזיכרון, היה רעיון טוב. נכון שהיו גלגולים שונים למקום ולא מעט אכזבות, אבל בשנה האחרונה יש תקומה למקום – כשר, חלבי וטעים.

במטבח מנצח על הצוות עידו שגב הצעיר המוכשר, בוגר קורדון בלו. במסעדה יש תנור עצים נהדר של פניול שמוציא פיצות מופצצות בכל טוב, יש גם קצת שוקולדים של ולרונה, וגם לחמים שנאפים במאפיה הממוקמת ביקב, כולם 100% מחמצת שאור וקמח גרמני וכולם טעימים, ובל נשכח כי יש שם יינות תשבי מכל סוג ומין.

 

אז בצהרי חנוכה עם שמש נעימה, נחתנו במסעדה בזיכרון יעקב. המקום היה עמוס וזה בכלל חימם את הלב.
ליאור, המנהלת המקסימה, חשה והביאה לנו שתי כוסות יין תשבי ויונייה משובח להשיב את נפשנו לאחר הנסיעה, ומיד תפסה פיקוד והחליטה עלינו. הצליח לה – ובגדול.

 

התחלנו עם מנות ראשונות: ריזוטו פטריות – נפלא ומדויק.
בוראטה משובחת (גבינה טרייה שמיוצרת מדי יום בעבודת יד ועל פי הזמנה מראש, העשויה ממוצרלה ושמנת מחלב בקר), עם קונפי עגבניות ופוקצ'ה מעולה – נפלא.
ליד זה נלגם תשבי גוורצטרמינר קר ונהדר.
מרק סלמון קטיפתי חימם ופילס את הדרך לעוד מטעמים:
פיצת תפוחי אדמה – שמע ישראל.

קבב ים – אדוני אלוהים,

יין תשבי מרלו 2007 – שירת אלוהים חיים.
בל נשכח כי סלסלת לחם משובח, טחינה טעימה, ריבת בצל מצוינת וחמאה היו ככה בקטנה, כדי שלא ישעמם בין לבין.
דקה לפני הקינוחים נחתו על השולחן שתי כוסות תשבי קריניאן 2007, לא מסונן, מעולה.
קינוח? יש ויש: סופלה שוקולד ולרונה – אדוני אלוהי השוקולד, ומעין טירמיסו על פירות – יברכך האל.
ואיך אפשר בלי יין קינוח? איזה תשבי זינפנדל ברברה אדיר…

היה משובח, טעים, נקי, שירות קשוב, צוות טוב, שף מעולה. בקיצור מקום כייפי גם בלי בשר.
אחר כך ירדנו ליקב להציק לגולן בשאלות ולקנות לחם טוב, ונגמר היום…

לתפריט מסעדת תשבי במדרחוב זיכרון יעקב

04-6290280

כשר. שעות פעילות: א-ה: 8:00-23:00

שישי: 8:00-15:00

לתפריט המסעדה ביקב, 04-6288195

כשר. שעות פעילות: א-ה: 08:00-17:00, שישי: 09:00-15:00  

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה