מפגש חד פעמי של טעמים ושילובים: האוכל של עזרא קדם והשמפניות של אלדד לוי

"ארקדיה" של השף עזרא קדם היא אחת המסעדות הראשונות שהציגו מטבח ישראלי מודרני ומקורי. עזרא קדם לוקח את הקונספט צעד אחד קדימה, ומשלב בתוכו את המושג "מקומיות"

"ארקדיה" של השף עזרא קדם היא אחת המסעדות הראשונות שהציגו מטבח ישראלי מודרני ומקורי. עזרא קדם לוקח את הקונספט צעד אחד קדימה, ומשלב בתוכו את המושג "מקומיות".

קדם יעשה זאת בערב חד פעמי, בארוחה שתתקיים ביום שלישי, 23 בנובמבר, בה יחשוף לראשונה את חלקות הגידול האורגניות הפרטיות שלו שממוקמות ב"בית הגת", מתחם בפאתי עין כרם המיועד למפגש בין אנשים מדתות ותרבויות שונות. בלב שטח קסום ופראי בן עשרה דונם ממוקם גן הירק הפרטי של ארקדיה, וקדם יגיש במקום ארוחה מיוחדת שתורכב מגידולי הערוגות.

את האוכל של השף ילוו שמפניות הבוטיק להן אחראי אלדד לוי. בעוד לכאורה שמפניה נראית כיין ממותג וחסר זהות מקומית, הרי שמפניות הבוטיק מהקטלוג של אלדד לוי מציגות סיפור זהה לפרויקט הקולינרי של קדם ב"בית הגת": סדרות ייצור קטנות מענבים שמגיעים מחלקות מובחנות ואיכותיות, הבנויות כדי לענג וללוות אוכל בעל משמעות, בדיוק כמו האוכל שיגיש קדם.

תפריט הערב:
מתאבנים מהמטבח המקומי:
יוגורט-טחינה
ואריאציות של ירוקים ועגבניות גינה
קוויאר חצילים
שמן זית וזעתר פראי עם מבחר לחמי ארקדיה
השמפניה: Larmandier-Bernier Brut Tradition

טריו דגים:
דג כבוש בנגיעת שומר (זה של בית הגת התגלה כאחד הטובים באזור הרי ירושלים)
דג בעישון קל עם אספרגוס ים
קרודו (קרפצ'יו דג איטלקי) עם פרחי ריחן ומלח ים מסיציליה
השמפניה: Vilmart Grande Reserve

קלמארי טרי
מוקפץ עם רטטוי של ירקות גינה בחומץ שרי מחרז, וחומץ שמפניה
השמפניה: Jean Lallement Brut

מנה זוגית:
פילה לברק פראי ברוטב שמפניה וקוויאר סלמון
השמפניה: A. Margaine SC 2002

מנה זוגית:
אוכף טלה עם ריזוטו דגנים
השמפניה: Gaston Chiquet SC 2000

חיים מתוקים:
מרציפן דל מרקו ומרק שקדים, עבודת יד של האמן והיוצר ארז שוהם
טראפל מוקה ארקדיה ופטל, עם וניל אורגני מאוגנדה
קפה , תה עשבים

הארוחה תתקיים ביום שלישי, 23 בנובמבר, בשעה 20:00.
מפת הגעה מפורטת תישלח למשתתפים.
מחיר לאדם: 550 ₪, (990 ₪ לזוג)
טלפון להזמנות: יובל, 054-7575334

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר