מפעל מיוחד: סבתא בישלה גורמה – קשישים משתלטים על מטבחי השף בתל אביב

לרגל ראש השנה ותקופת החגים, קבוצת שורשים, המטפלת בקשישים ובניצולי שואה, יוצאת בפעילות התנדבותית ייחודית: קשישים חוברים לשפים ומבשלים במסעדות מנה ייחודית, אותה ימכרו בשוק האיכרים בנמל תל אביב. כל ההכנסות עוברות ישירות לקשישים.

במהלך שלושת החודשים הקרובים, יחברו הקשישים לשפים ידועי שם להכנת מתכונים שהקשישים זוכרים מבית אמא. המנות שיוכנו יוצעו למכירה למחרת היום בדוכן של "קבוצת שורשים" בשוק האיכרים בתל אביב, וכל ההכנסות מהמכירה יועברו במלואן לקשישים המבשלים.

השפים יארחו קשיש או קשישה במטבח המסעדה באחד מימי חמישי במהלך שלושת החודשים הקרובים. הקשיש יכין במטבח המסעדה עשר מנות של המתכון אותו יבחר, והשף יתפקד כעוזרו האישי. במקביל, השף מצדו יכין מנה שתהיה וריאציה עדכנית שלו על המנה שהכין הקשיש, אותה יקבל הקשיש לביתו.
המנות שיבשל הקשיש עם "הסו-שף", שלו יימכרו למחרת היום בשוק האיכרים בנמל תל אביב בדוכן של העמותה.

השפים שהתגייסו עד עתה ותורמים מזמנם ואת חומרי הגלם למשימה החשובה:
אייל שני (הסלון, צפון אברקסס, המזנון); עומר מילר (שולחן); יורם ניצן (מול ים); דיוויד פרנקל (פרונטו); אביב משה (מסה); תמר כהן צדק (קוצ'ינה תמר); אייל לביא (רוקח 73, רוקח ים, רוקח שוק) ; יואב בלימן (מטבח לילה); אוראל קמחי (פופינה); משה שגב (שגב אקספרס, שגב); מיקי שמו (הקונדיטוריה); הילה אלפרט (תבשל ב- Feincook); יאיר פיינברג (Feincook).

בין המנות שיוכנו בשלב הראשון:
יום חמישי 15.8 – שף אוראל קמחי יבשל בפופינה יחד עם שושנה פרידריך, מי שהייתה הבעלים של בית הבלינצ'ס ההונגרי המפורסם בירמיהו – הם יבשלו יחד: גולש עם בצקניות וסלט מלפפונים הונגרי
יום חמישי 15.8 – שף דוד פרנקל יבשל בפרונטו עם הקשישה נבילה – קנישס במילוי כבד קצוץ
יום חמישי 22.8 – קשיש יבשל עם יורם ניצן במול ים
יום חמישי 22.8 – קשיש יבשל עם אביב משה במסה
את המנות הללו ניתן יהיה לרכוש ביום שישי למחרת בדוכן קבוצת שורשים בשוק האיכרים בנמל תל אביב

בהמשך למסורת של קבוצת שורשים, כל הפרויקט נעשה בהתנדבות ע"י כל הגורמים: חברי העמותה, השפים, ספקי האוכל, שוק האיכרים בנמל תל אביב, יחסי הציבור והשיווק, צלמים ומאפרים. הפרויקט בשיתוף הקרן לרווחת נפגעי השואה ועיריית תל אביב.

קבוצת שורשים,  077-3485545

צילום תמי שכנאי






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה