מרק אפונה יבשה

החומרים:מים להשריה400 גרם אפונה יבשה4 כוסות מים3 כפות מרגרינה1 בצל קטן קצוץ2 גזרים בינוניים4 שיני שום כתוש1 כף אבקת מרק פטריות½ כפית מלחקורט סוכרקורט פלפל שחור1 כף פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה:בוררים ורוחצים את האפונה ומשרים במים למשך הלילה.מסננים את האפונה. מניחים בסיר, יוצקים מים נקיים ומרתיחים. מורידים את הקצף ומבשלים בסיר סגור על אש נמוכה, עד שהאפונה רכה.ממיסים את המרגרינה ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מרסקים את הגזר על מגררת גסה, מוסיפים לבצל עם שום כתוש ומטגנים כ-3 דקות.זורים את אבקת מרק הפטריות על הגזר, בוחשים כדקה ומוסיפים לאפונה. מבשלים את המרק כ-30 דקות על אש נמוכה ומגישים חם.זורים פטרוזיליה קצוצה דק על המרק.

החומרים:
מים להשריה
400 גרם אפונה יבשה
4 כוסות מים
3 כפות מרגרינה
1 בצל קטן קצוץ
2 גזרים בינוניים
4 שיני שום כתוש
1 כף אבקת מרק פטריות
½ כפית מלח
קורט סוכר
קורט פלפל שחור
1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
בוררים ורוחצים את האפונה ומשרים במים למשך הלילה.
מסננים את האפונה. מניחים בסיר, יוצקים מים נקיים ומרתיחים. מורידים את הקצף ומבשלים בסיר סגור על אש נמוכה, עד שהאפונה רכה.
ממיסים את המרגרינה ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מרסקים את הגזר על מגררת גסה, מוסיפים לבצל עם שום כתוש ומטגנים כ-3 דקות.
זורים את אבקת מרק הפטריות על הגזר, בוחשים כדקה ומוסיפים לאפונה. מבשלים את המרק כ-30 דקות על אש נמוכה ומגישים חם.
זורים פטרוזיליה קצוצה דק על המרק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר