מצרכים
6 ארטישוקים ירוקים
1 כרישה (לוף) קצוצה
2 בצלים קצוצים
1 ליטר ציר מרק ירקות רותח
2 כפות קמח או קורנפלור
50 גר' חמאה או 3 כפות שמן זית.
צרור שמיר קצוץ
אופן ההכנה
לקצוץ את הארטישוק לרבעים ולפרוסות דקות (2 מ"מ(.
לטגן את הבצל והכרישה עד שהופכים שקופים.
להוסיף לסיר את הקמח או הקורנפלור.
לערבב קלות.
להוסיף ליטר ציר מרק רקות רותח.
להוסיף את הארטישוקים הקצוצים.
לאחר רתיחה. לבשל במשך 3 דקות.
להוסיף את השמיר ולכבות את האש.
מתכון של נועם יעקובא – מגדולי מגדלי הארטישוק בישראל, שגם מזמין סיורים חקלאיים בשדות הארטישוקים במושב ניר בנים, ולסעודת "בראנצ'טישוק" – בראנץ' צמחוני שבסיסו הירק העשיר בסיבים תזונתיים. מושב ניר בנים ממוקם על כביש 40 בין צומת קסטינה וצומת פלוגות. פרטים נוספים והזמנות באתר