מרק עגבניות ועדשים אדומות

מתכון של העיתונאית ומחברת ספרי הבישול פסקל פרץ רובין עבור מיה תעשיות מזון לרגל העונה הקרה. מרק עגבניות ועדשים אדומות עשיר לחורף חם בריא ומזין

מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים. מכסים ומבשלים במשך 25-20 דקות עד שהאורז רך ותפוח. צילום יסמין ואריה
מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים. מכסים ומבשלים במשך 25-20 דקות עד שהאורז רך ותפוח. צילום יסמין ואריה

מצרכים ל-6 עד 8 מנות

4 כפות שמן זית כמו של מיה תעשיות מזון

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות

5 עגבניות בינוניות פרוסות

1 כף רסק עגבניות

½ כפית מלח (לפי הטעם)

¼ כפית פפריקה חריפה

קורט פפריקה מתוקה

¼ כפית פלפל לבן טחון

בין 6 ל-7 כוסות מים

1 כוס עדשים אדומות כמו של מיה תעשיות מזון

1/2 עד 3/4 כוס אורז פרסי

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר רחב וגדול.

מוסיפים את הבצל החתוך ומטגנים אותו עד גוון חום זהבהב. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות, המלח והתבלינים.

מבשלים כ-5 דקות.

לאחר הבישול ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר.

מכסים ומביאים לרתיחה.

מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.

מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים.

מכסים ומבשלים במשך 25-20 דקות עד שהאורז רך ותפוח.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה