מצרכים:
1 בצל גדול
4 שיני שום
1 זר בזיליקום
2 ק"ג עגבניות שרי
2 כפות ממרח "עגבניות שרי בשמן זית כתית מעולה" של "קסם המדבר"
100 מ"ל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור טחון
סוכר
עירית קצוצה לקישוט
קרוטונים להגשה
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר.
קוצצים את הבצל והשום ומטגנים קלות בשמן הזית עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים עלי בזיליקום קצוצים גס.
מרסקים את עגבניות השרי בבלנדר ומוסיפים לסיר.
מבשלים כחצי שעה.
מוסיפים את ממרח עגבניות השרי, קורט מלח, כחצי כפית פלפל שחור טחון, כף סוכר (לפי הטעם).
מוזגים הכל לבלנדר.
מעבירים דרך מסננת דקה ומחזירים לסיר.
מוסיפים את השמנת המתוקה.
מבשלים כ- 5 דקות ומגישים בקעריות מרק.
מפזרים עירית קצוצה בעת ההגשה, וקרוטונים בצלוחית בצד.
"קסם המדבר": www.desertmagic.co.il