מרק עדשים

 

ממתכוני החורף של שומרי משקל

6 מנות, כל מנה מכילה 3 נקודות

חומרים:
1 כוס עדשים ירוקים
בצל בינוני
גזר חתוך לפרוסות דקות
תפוח אדמה חתוך לקוביות
1 כף שמן
רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל.
3 ביצים

ההכנה:
· משרים את העדשים במים רותחים למשך 1/4 שעה.
· קוצצים את הבצל ומאדים אותו בכף שמן עד שיתרכך וישחים מעט.
· מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומאדים עוד מספר דקות.
· מוסיפים את עדשים, את רסק העגבניות והתבלינים וממלאים את יתר הסיר במים.
· מוסיפים את הביצים השטופות עם קליפתם.
· מרתיחים את המרק עד שמבעבע ואז מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה.

הערה: בחישוב הנקודות למנה נלקחה בחשבון 1/2 ביצה. בלעדיה מנה שווה ל- 2 נקודות בלבד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה