מרק שום עם כופתאות דג

 

קל, טעים ואלגנטי. מרק מהיר־הכנה ממצרכים פשוטים, שמתאים גם להזדמנויות חגיגיות.

מצרכים ל־4 מנות:
לכופתאות הדג:
250 גרם פילה זהבון (או דג לבן אחר)
3 בצלים ירוקים
½ כוס פירורי לחם יבשים
¼ כפית אבקת אפייה
1 שן שום קלופה
1 ביצה
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כף עלי פטרוזיליה
½ כפית מלח
פלפל
למרק:
2 כפות שמן זית
4 שיני שום גדולות, קלופות וחצויות
1 כף פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
½ כפית כורכום
½ כפית כמון טחון
6 כוסות מרק ירקות צח (ראו עמ' 64)
1 כף מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור
2 כפות בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:
להכנת הכופתאות, שוטפים היטב את נתחי הדג ומייבשים במגבות נייר.
קוצצים את הדג לחתיכות גדולות.
שוטפים ומנקים את הבצלים הירוקים. מסירים את השורשים וחותכים מכל בצל את 5 הסנטימטרים התחתונים (החלק הלבן של הבצל).
שומרים את הגבעולים הירוקים לעיטור המרק.
מרכיבים את להב המתכת במעבד המזון.
שמים את חתיכות הדג במכל המעבד, מוסיפים בצלים (החלק הלבן), פירורי לחם, אבקת אפייה, שום, ביצה, מיץ לימון ופטרוזיליה. מתבלים במלח ובמעט פלפל. טוחנים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה – אם התערובת נוקשה מדי, מוסיפים 2-1 כפות מים.
צרים מתערובת הדג כדורים בקוטר 3 ס"מ (מקבלים כ־24 כדורים) ומסדרים בשכבה אחת בצלחת גדולה.
מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שהמרק מוכן.
להכנת המרק, מחממים את השמן בסיר ומטגנים את שיני השום עד שיזהיבו. מוציאים את שיני השום מהשמן.
בוזקים פפריקה, כורכום וכמון על השמן החם ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 שניות.
מוסיפים את המרק לסיר ומערבבים היטב.
מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.
מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות.
מוסיפים את כופתאות הדג למרק הרותח ומביאים שוב לרתיחה עדינה.
מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות.
טועמים ומתקנים את התיבול.
מחלקים את המרק ואת הכופתאות לצלחות, ומעטרים בבצל ירוק קצוץ.

מתוך הספר "מרק חם לחורף קר" מאת דנית סלומון. צילום: יהודה סלומון. הוצאת "קוראים"






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה