מרק תפוחי אדמה כרישה ואגוזים

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון למנה ראשונה בארוחה מפסקת לפני צום יום הכיפורים ובוודאי בימי הסתיו והחורף. לפני צום חשוב להרבות בנוזלים ולשלבם גם במנות עצמן. בנוסף תפוחי האדמה הם פחמימה שמתפרקת לאט ומקנה תחושת שובע לאורך זמן

מוסיפים אגוזים קצוצים ואגוז מוסקט ומשתמשים בבלדנר מוט לטחינת המרק

רכיבים

1 כרישה גדולה

½ בצל

500 גרם תפוחי אדמה קלופים

50 גרם אגוזי מלך

ליטר וחצי ציר ירקות

¼ כפית אגוז מוסקט טחון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שמן זית

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל והכרישה.

מחממים מעט שמן זית בסיר גדול (סיר המרק) ומטגנים עם קורט מלח עד שמתרככים.

מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים לקוביות ומטגנים 2 דקות נוספות.

מוסיפים ציר ירקות.

מניחים מכסה על הסיר ומביאים לרתיחה.

ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה התרככו.

מסירים מהאש.

מוסיפים אגוזים קצוצים ואגוז מוסקט.

משתמשים בבלדנר מוט לטחינת המרק.

מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

על מנת להפחית ערך קלורי

ניתן להחליף חצי מכמות תפוחי האדמה בפטריות.

כמו כן ניתן להחליף אגוזי מלך בערמונים.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה