רכיבים
1 כרישה גדולה
½ בצל
500 גרם תפוחי אדמה קלופים
50 גרם אגוזי מלך
ליטר וחצי ציר ירקות
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן זית
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל והכרישה.
מחממים מעט שמן זית בסיר גדול (סיר המרק) ומטגנים עם קורט מלח עד שמתרככים.
מוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים לקוביות ומטגנים 2 דקות נוספות.
מוסיפים ציר ירקות.
מניחים מכסה על הסיר ומביאים לרתיחה.
ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה התרככו.
מסירים מהאש.
מוסיפים אגוזים קצוצים ואגוז מוסקט.
משתמשים בבלדנר מוט לטחינת המרק.
מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
על מנת להפחית ערך קלורי
ניתן להחליף חצי מכמות תפוחי האדמה בפטריות.
כמו כן ניתן להחליף אגוזי מלך בערמונים.
מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה