נתחי גריל סלמון ברוטב הדרים עם שיפודי ירקות

 

חומרים לגריל סלמון:
4 נתחי סלמון טרי
מיץ לימון טרי סחוט משני לימונים
מיץ תפוזים טרי סחוט משני תפוזים
4 ראשי שום טרי כתוש
4 כפות חומץ בלסמי
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס נענע ובזיליקום טריים קצוצים
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
למרוח על נתחי הסלמון מעט שמן זית, ולהכניס למקרר ל-30 דקות.
להכנת המרינדה: בקערה לערבב היטב את מיץ הלימון, מיץ התפוזים, ראשי השום הכתושים, חומץ בלסמי, שמן זית ועשבי תיבול קצוצים.
לשים את נתחי הסלמון בתבנית שטוחה, ולמזוג מעל את המרינדה כך שהיא מכסה את נתחי הדג.
להכניס את התבנית למקרר לשעתיים, בכדי שנתחי הדג יספגו את הטעמים.
להוציא את נתחי הדג ולהניח על משטח המטבח כ-20 דקות לפני ההעלאה על הגריל.
לצלות בעדינות על הגריל משני הצדדים.
להגיש עם שיפודי ירקות.

חומרים לשיפודי ירקות:
פלפל אדום
קישוא
בצל סגול
פטריות שמפיניון
עגבניות שרי

למרינדה:
1/3 כוס שמן זית
עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה, בזיליקום, נענע
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
חותכים את הפלפל האדום לקוביות.
חותכים קישוא לפרוסות עגולות עבות.
חותכים בצל סגול לנתחים מרובעים.
שמים בקערה ומערבבים עם המרינדה..
על שיפוד עץ משחילים את פרוסות הירקות במרינדה, בתוספת עגבניות שרי שלמות ופטריות שמפיניון שלמות לסירוגין.
קולים על הגריל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה