fbpx

נתח אנטריקוט צלוי בשלמותו

נתח אנטריקוט צלוי בשלמותו בניחוח שום ומרווה, מוגש עם תפוחי אדמה קטנים בשלל עשבי תיבול ומיצי בשר
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

נתח אנטריקוט צלוי בשלמותו בניחוח שום ומרווה, מוגש עם תפוחי אדמה קטנים בשלל עשבי תיבול ומיצי בשר

חומרים:
1 נתח אנטריקוט במשקל 1 ק"ג
2-3 כפות שמן זית
3/4 כף מלח אטלנטי
4 שיני שום
6 עלי מרווה טריים
3 כפות דבש/סילאן
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
לתפוחי אדמה:
1 שקית תפוחי אדמה קטנים
מים לבישול תפוחי האדמה
1 כף מלח גס
לתיבול תפוחי האדמה:
1 ענף רוזמרין מנוקה מגבעול "רק עלים"
3 ענפי תימין "רק עלים"
3 ענפי אורגנו "רק עלים"
1/2 כוס שמן זית
1 כף תבלין טוסקנה
2 ראשי שום קלופים

אופן ההכנה:
לבשר:
על קרש חיתוך קוצצים יחדיו את השום, מלח אטלנטי, עלי מרווה – עד ליצירת מחית עדינה וריחנית, תוך כדי הוספת השמן זית.
מוסיפים לתערובת את הדבש והחרדל.
מורחים את נתח הבשר בתערובת ומשרים את הבשר למשך שעתיים אפילו לילה.

לתפוחי אדמה:
בסיר מתאים מכניסים את תפוחי האדמה.
מכסים במים ומוסיפים כף מלח, ומעלים את האש.
מרגע הרתיחה מבשלים עוד כ- 5 דקות.
מסננים ומצננים קלות.
חוצים את תפוחי האדמה או משאירים שלמים לבחירתכם.
מערבבים יחד עם שאר החומרים – שימו לב: שיני שום שלמות.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מעבירים לתבנית אפיה, ומעליהם לשים רשת כדי שהבשר יטפטף על תפוחי האדמה.

לבשר:
מחממים מחבת כבדה ללא שמן על להבה נמוכה כ- 7 דקות.
יוצקים מעט שמן זית ו"אוטמים" את הבשר כ- 2-3 דקות' מכל צד.
מעבירים אל הרשת בתנור.

זמנים:
1 ק"ג אנטריקוט 20-25 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.
20 דקות נוספות בטמפרטורה של 180 מעלות.
על כל ק"ג נוסף יש להוסיף כ 15 דקות לערך.
בסיום הצלייה מניחים לבשר לספוג את נוזליו כ- 7 דקות לפני שפורסים אותו.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר