סוכריות פילו במילוי לבנה עיזים

חומרים  ל– 6 אנשים: 6 עלי פילו50 גרם חמאה מומסת – להברשת עלי הפילו1 גביע (250 גרם) לבנה עיזים עם שמן זית וזעתר של משק צוריאל 1 כף טימין טרי קצוץ1 כף זעתר טרי קצוץ2 כפות שמן זיתמלח ופלפלחומרים לסלסה:3 עגבניות בגודל בינוני – חתוכות לקוביות קטנות 1 כפית שום קצוץ4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות3 כפות שמן זיתמיץ מחצי לימוןקורט מלח גספלפלאופן ההכנה:מברישים כל עלה פילו עם מעט חמאה מומסת ומקפלים כל עלה לשניים.חוזרים על פעולת ההברשה על העלה המקופל ומקפלים לשניים שוב (כך שנוצר לנו רבע עלה מקופל לשכבות).מערבבים היטב בקערה את הלבנה, הטימין, הזעתר ושמן הזית עד קבלת תערובת אחידה.מתבלים במלח ופלפל.מניחים בחלקו התחתון של כל ריבוע פילו ובמרכזו כף וחצי מתערובת הלבנה עיזים.מגלגלים את העלה על התערובת לצורת גליל, צובטים את קצוות הגליל ומסובבים קלות כך שתתקבל צורת סוכרייה.  מניחים את "סוכריות" הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ– 180 מעלות, למשך כ– 7 דקות או עד הזהבה יפה של "הסוכריות".מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי הסלסה עד לקבלת תערובת אחידה.מגישים את "הסוכריות" כשהן חמות לצד סלסת העגבניות.

חומרים  ל– 6 אנשים:
6 עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת – להברשת עלי הפילו
1 גביע (250 גרם) לבנה עיזים עם שמן זית וזעתר של משק צוריאל
1 כף טימין טרי קצוץ
1 כף זעתר טרי קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל

חומרים לסלסה:
3 עגבניות בגודל בינוני – חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית שום קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
קורט מלח גס
פלפל

אופן ההכנה:
מברישים כל עלה פילו עם מעט חמאה מומסת ומקפלים כל עלה לשניים.
חוזרים על פעולת ההברשה על העלה המקופל ומקפלים לשניים שוב (כך שנוצר לנו רבע עלה מקופל לשכבות).
מערבבים היטב בקערה את הלבנה, הטימין, הזעתר ושמן הזית עד קבלת תערובת אחידה.
מתבלים במלח ופלפל.
מניחים בחלקו התחתון של כל ריבוע פילו ובמרכזו כף וחצי מתערובת הלבנה עיזים.
מגלגלים את העלה על התערובת לצורת גליל, צובטים את קצוות הגליל ומסובבים קלות כך שתתקבל צורת סוכרייה. 
מניחים את "סוכריות" הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ– 180 מעלות, למשך כ– 7 דקות או עד הזהבה יפה של "הסוכריות".
מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי הסלסה עד לקבלת תערובת אחידה.
מגישים את "הסוכריות" כשהן חמות לצד סלסת העגבניות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר