סועדים שבועות

שבועות ב'מקום בלב' – מנות לחג ותערוכת כלים עתיקים
החל מיום חמישי, ה- 28.5,  ועד מוצאי שבת, ה- 30.5 יוצעו במקום בלב שבע מנות מבוססי גבינות לצד תערוכת כלים עתיקים מתקופות וממקומות שונים. בין המנות שיוגשו:
• סלט 4 עגבניות – שרי, מיובשות, טריות ועגבניות לחות, בווינגרט בלסמי ושמן זית עם פניני מוצרלה, ריקוטה ובזיליקום – 36 ש"ח.
• סלט אנדיב וגבינה כחולה עם נקטרינות בגריל ואגוזי מלך – 44 ש"ח.
• טרין גבינות – שכבות פלפלים קלויים, חצילים קלויים, מנגולד וגבינות – 44 ש"ח.
• מדליוני גבינת עיזים על קראסט אגוזים, קרם חצילים, יוגורט ורכז רימונים – 42 ש"ח.
מקום בלב, רח' פרדס משותף 5, רעננה, טל. 09-7741575

שבועות במסעדת מול השדה
המסעדה הכפרית מול השדה שבהוד השרון עוטפת עצמה בלבן וחוגגת את חג השבועות עם מספר מנות גבינות של השף גילי סספורטס ב- 24 ש"ח:
• כופתאות בליני גבינה וסולת עם פירורי ברטון קינמון ורוטב שמנת חמוצה.
• בלינצ'ס גבינה וצימוקים ביתי עם רוטב פטל.
• מרק יוגורט שוייצרי עם תותים ושקדים קלויים.
מול השדה, רח' הנשיאים פינת אסירי ציון, הוד השרון, טל. 09-7455800

מוזלי גלידה מקורית לשבועות בפראגולה
גלידריית הבוטיק פראגולה שבתל-אביב מציגה תפריט קיץ חדש ובו מנות המשלבות גביע טרי הנאפה במקום, גלידות שף ופירות אקזוטים.
סנונית ראשונה מהמנות החדשות של הקיץ תוצג לקראת חג השבועות: מוזלי גלידה – יוגורט טרי, מקפא יוגורט, גלידת עוגת גבינה, דבש, סילאן ומבחר פירות העונה המוגשים בתוך קערת ופל פריך, במחיר 31 ש"ח.
גלידריית פראגולה, רח' בן יהודה 215, תל אביב, טל. 03-5462997

יינן גלילי וטבח יזרעאלי ייפגשו ערב שבועות
השף דורון בר און יארח את ברי ססלוב – יינן יקב ססלוב, לארוחת ערב משותפת – חגיגית וחקלאית שתתקיים ב- 28.5.09, שעה 19:00, ערב שבועות, בסטודיו iCOOK של דורון בר און. השניים מבטיחים כי יהיה אוכל טוב, יהיה יין נפלא, ויהיה ירח מלא מעל עמק יזרעאל.
היינון ממגוון יקב ססלוב שיילוו את המנות בערב
ססלוב אביב מריאג' ואביב קברנה
ססלוב-אדום שיראז קברנה ואדום קברנה
ססלוב רזרבד
יין קינוח ססלוב יסמין גוורצטרמינר
תפריט הארוחה:
אספרגוס מקומי, בצל אדום, יוגורט עזים, אורגנו, וזיתי קלמטה
רביולי של סלמון טרי ממולא אבוקדו ברוטב עגבניות ושמפניה
טורטלני בשר עגל בציר בקר, יין לבן וחומוס
פיצה טונה טרי עם לימון יוזו
קדרת פירות ים ברוטב קארי, בזיל מתוק ושמנת
צלעות בקר "שורט ריבס" בצליה ארוכה עם ירקות שורש
אטריות ספייצר
סלק ותבלינים יבשים של המזרח
מרינקנודל – כופתאות משמע עם קרם פרש וריבת דובדבנים
(התפריט משתנה בהתאם לשוק ולרוחו של השף)
220 ₪ לסועד, יש צורך בהזמנת מקום מראש.
טל. 04-9893247,
www.icook.co.il


חגיגת לבנה עם יינות של יקב תשבי במלון שפיים
לכבוד חג השבועות מקיימים מלון שפיים ויקב תשבי חגיגה לבנה, ארוחה מסורתית בערב שבועות, יום חמישי 28/5/09 החל משעה 19:00 במסעדת המלון. את הארוחה ילוו מבחר של יינות לבנים ואדומים של יקב תשבי.
בארוחה בר עשיר של ירקות אנטי פסטי, מאפים חלביים, פשטידות, פסטות, מבחר גבינות ממיטב תוצרת הארץ, דגים ובר קינוחים. את הארוחה ילוו מבחר מהיינות הלבנים של יקב תשבי המותאמים למאכלי מסורת החג.
לפרטים נוספים ולהשתתפות בערב: 09-9595577

סעודה לבנה בפסטורל
בערב שבועות, במסעדת מלון פסטורל בכפר בלום, יגישו השפים אילן שליידר וניקי גרנר, סעודת חג חגיגית על טהרת מוצרי החלב, המשתלבים עם מנות דגים, מרקים, פסטות, סלטים, קינוחים והיין הלבן החדש של יקב הרי גליל, סובניון בלנק, הראשון מבציר 2008 שיוגש לאורך הארוחה.
בין מנות החג שיוגשו: לזנית גבינות וירקות קלויים, קיש תרד וקצ'קבל, פאי עגבניות שרי וגבינת גליל, פסטה בר, פטוצ'יני, רביולי פטריות ברטבים אלפרדו, פסטו ועגבניות, פוקצ'ות עם פלפלים קלויים וזוקיני, פורל צלוי ברוטב לימונים כבושים, פילה סול מטוגן בציפוי צרפתי, פילה סלמון בציר הדרים, בורקיטוס גבינה, מזנון סלטים – שוט סביצ'ה דניס, חצילים קלויים עם גבינת ריקוטה, פלפל קלוי אנשובי וצלפים, ביבי מוצרלה רוקט ועגבניות שרי.
הארוחה פתוחה לקהל הרחב במחיר 140 ₪ לאדם כולל יין
מלון פסטורל כפר בלום, טל. 04-6836611, www.kfarblum-hotel.co.il

חגיגת שבועות מעוררת חושים בננה
במסעדת ננה יגישו בנוסף לתפריט ולכבוד חג השבועות ספיישל גבינות – מבחר קינוחים משתנים על בסיס גבינות כגון: מילפיי קרם וניל (45 ₪), תותים ומסקרפונה (38 ₪) ועוד. בגזרת המנות העיקריות יוצעו קנלוני ריקוטה וגבינות(57 ₪), טורטליני מוצרלה ופלפלים (65 ₪) וצלחת גבינות צרפתיות כשרות לצד בגט ומגוון פירות (76 ₪). במקום יוגשו גם מגוון קוקטיילים עם שמנת לכבוד החג החלבי.
ננה, רח' אחד העם 1 נווה צדק ת"א טל. 03-5161915

שבועות חושני בביסטרו השף אדורה
במסעדת אדורה, השף אבי ביטון יגיש במהלך חג השבועות מנות ספיישל לחג: רביולי של פטה טורכית, עגבניות מיובשות וזיתי טאסוס ברוטב שמן זית וזעתר (46 ₪) וקבב דגים בציזיקי של עשבי תיבול טריים, חציל שרוף על האש ואספרגוס (82 ₪).
אדורה, רח' בן יהודה 226 ת"א טל. 03-6050896

חגיגת שבועות במתחם השף ניר צוק
במתחם השף ניר צוק יחגגו את חג השבועות במנות ספיישל חגיגיות ומשתנות.
בביסטרו נועה ובג'אפה בר תוצע פלטת גבינות עיזים זוגית מחוות צוק בעמק האלה בלווי בקבוק יין מרלו 2006 של חוות צוק במחיר של 220 ₪ ובמסעדת השף קורדיליה יוצע קינוח ספיישל של עוגת גבינה מעודנת ועלי ורדים מסוכרים ב- 34 ₪.
מתחם השף ניר צוק: מסעדת קורדיליה, ביסטרו נועה, טרקלין הויסקי קלאב והג'אפה בר, רח' הצורפים 14, יפו, טל. 03-5184668

Bubble גבינות מיוחד לשבועות
ב- bubble, הפאסט פוד החדש, רקחו מנה במיוחד לחג השבועות: באבל גבינות עם גבינת מוצרלה, גבינת עיזים, חצילים וקישואים קלויים, עלי רוקט ורוטב פסטו במחיר 23 ₪.
bubble, רח' הרצל 12, תל-אביב, טל. 03-5106136

שבועות בניחוח איטלקי
בית האוכל האיטלקי RONIMOTTI שבמתחם מגדלי זיו ברמת החייל, חוגג החל מה- 21.5.09 את שבועות, עם תפריט ביכורים חדש במסעדה ובמעדנייה. תפריט המסעדה לשבועות יכלול רביולי גדולים ודקיקים במילוי גבינת עיזים, אגוזי מלך ומנגולד ברוטב מחית כמהין – 54 ₪, צלחת גבינות בקר ועיזים ובכורי פירות – 42 ₪, טליאטלה עם תרד, עגבניות שרי וריקוטה טרייה – 54 ₪, אפרסקים צלויים עם גבינת גורגונזולה – 38 ₪.
תפריט המעדנייה לשבועות יכלול בין השאר לחמניות פוקצ'ה עם גבינת פקורינו/ירקות קלויים וגבינת עיזים – 12 ש"ח, ארנצ'יני – כדורי ריזוטו עם פלפלים קלויים זיתים, מוצרלה ועשבי תיבול – 8 ₪ ליחידה, מבחר רביולי במגוון מילויים – 46 ₪ עוגת גבינה עם בצק צנוברים – 39 ₪ ועוד.
RONIMOTTI, רח' ראול וולנברג 24, תל-אביב, טל. 03-6470247
www.ronimotti.com

שבועות באדלה – גבינות ויין
ביסטרו בר אדלה ברמת ישי פותח את חגיגת חג השבועות כבר ביום ה' 21.5.09 מהשעה 19:00 בערב ועד ל- 30.5.09, עם תפריט חלבי הכולל גבינות חדשות תוצרת משק צוריאל ויי ננות מיקב תבור במחירים מיוחדים לרגל החג.
בין המנות שיוגשו בשבועות: צילום: אריאל איטח
סיגר פילו ממולא גבינת פטה עיזים, על מצע סלסה עגבניות וכוסברה עסיסית, בליווי צ'ייסר יוגורט עיזים לשתייה. כולל כוס יין הבית-מרלו תבור / קברנה תבור, 42 ₪.
עלי גפן ממולאים בתערובת גבינות צאן עם פקאן מסוכר, מוגש בליווי רוטב יוגורט עיזים ומרקחת גרידת לימון – 36 ₪.
האירוע בחסות יקב תבור ומשק צוריאל ויתקיים עד 30.5.09.
לפרטים והזמנות: טל. 04-9535358

מסעדת לוצ'נה חוגגת את שבועות
לרגל שבועות, מסעדת לוצ'נה האיטלקית, במושבה הגרמנית שבירושלים מציעה מנות על טהרת חומרי הגלם החלביים, עם שלוש מנות ספיישל לימי החג. המנות יוצעו לצד יינות יקב ברקן כאשר לכל מנת שף מותאם יין פוקצ'ת חצילים וצנובר על פסטו ונענע - לוצ'נהשל היקב.
לאניני הטעם, תוצע צלחת גבינות בוטיק עם ענבי מוסקט אדומים בסוכר חום, מוגש בליווי לחם צימוקים וקרנציי ג'בטה לצד כוס יין לבן "ריזלינג" של "ברקן"ב- 69 ₪. לצמחוניים שביננו, תוצע פוקאצ'ה גבינות וסירות בטטה צלויות בתנור אבן לצד כוס יין לבן "מוסקט" ב- 45 ₪. לחובבי הדגים תוצע מנת דג דניס בשמן זית וקונפי שום, על ריזוטו גבינות ובצלים לצד כוס יין אדום או לבן של "יקב הבית ברקן רזרב" ב- 89 ₪. בנוסף, מבחר היינות הלבנים יוצעו במהלך החג בהנחה. 
Luciana, רח' עמק רפאים 27, ירושלים, טל. 02-5630111


מבצע בשרי לחג החלבי
לאלה שלא יכולים לוותר על בשר, גם בחג הכי חלבי, מציגה פאפאגאיו מבצע לשבועות: מזמינים את ארוחת השולחן הברזילאי ומקבלים קינוח וכוס יין על חשבון הבית
המבצע בתוקף החל מה- 21.5.09 ועד ה- 31.5.09 כולל והוא יתקיים בכל סניפי פאפאגאיו ברחבי הארץ: רח' הארבעה – ת"א, עזריאלי ת"א, תלפיות –ירושלים, פארק המדע – רחובות, ארנה – הרצליה פיתוח, חוצות המפרץ – חיפה. לא כולל את סניפי אילת ואקספרס רמת החייל.

תפריט לערב חג השבועות במלון דניאל שבהרצליה
השף דודו כהן , שף מלון דניאל הרצליה מציג את תפריט שבועות ומזמין את הציבור להנות ממטעמי החג.
בנוסף לשולחן לחמים ובר סלטים, יוגשו סלטים מוכנים: קולסלאו, פטריות עם שמנת ושמיר, עגבניות שרי עם כדורי מוצרלה ופסטו, כרוב לבן במזרה שומשום, שקדים ובוטנים קלויים, ציזיקי – מלפפון עם יוגורט ונענע  ועוד.עלי פסטה ברוטב עגבניות קלאסי ופרמז'ן - מלון דניאל
יבלטו בנוכחותן, הגבינות: צהובות קשות: טל העמק, רוקפור, קשקבל, מעושנת, ריקוטה עם דבש וצימוקים, צפתית, בולגרית רכה, כדורי גבינה מצופים, שמנת, לבנה, גבינות בטעמים: זיתים, שום שמיר, פסו שום וגבינות רכות בכיכרות לחם – כפרי וגרעינים.
בפינת המנות הקרות ימתינו סלמון כבוש, מוס טונה, מוס מקרל, טרין גבינות, טרין ירקות בגריל, פלטת טבעות חציל, עגבניה וכדור מוצרלה מוגש ברוטב פסטו צנובר, מבחר זיתים בטעמים – שחור וירוק.
בפינת המזנון החם – תחנת פסטות: ניוקי, רביולי, ספירלי וספגטי ברטבים עגבניות, פסטו ופטריות, אורז פאייה עם ירקות וקוביות סלמון וזהבון, מבחר דגים ועוד.
למנות ילדים: מאפה בצק ופטריות, פירה תפו"א, בלינצ'ס גבינה, גרגירי תירס ואצבעות דג מצופה.
ולבסוף, הקינוחים: עוגת גבינה אפויה, עוגת גבינה אפויה עם שוקולד, עוגת גבינה קרה עם פירורים, אוכמניות, מוס שוקולד, עוגת היער השחור, טרימיסו ועוד.
מחיר לאורח המלון – 200 ש"ח. הנחה לילד – 15%. מחיר לאורח מבחוץ – 260 ₪.
מלון דניאל, רמת ים 60, הרצליה, טל. 09-9528282

בורגר בקר וגבינות עיזים במוזס
לכבוד שבועות ולמשך סוף שבוע אחד, יציעו בסניפי רשת מוזס  Cheeצילום: שי בן אפרייםzy Cheezy Burger – בורגר בקר וגבינות עיזים. הבורגר עשוי 220 גרם של בשר בקר טרי מחלקים מובחרים וגבינות עיזים, ברוטב גבינה כחולה.
המחיר: 55 ₪. את ה- Cheezy Cheezy Burger ניתן להשיג בארבעת סניפי רשת מוזס בתאריכים 28-30 במאי 2009.
מוזס תל-אביב – שדרות רוטשילד 35, מוזס הרצליה – שנקר 14, מוזס רמת החייל – הברזל 26, תל-אביב, MOSES STATION – דיזנגוף 293, תל-אביב. טלפון רשתי: 9449*

שבועות ולילה לבן בביסטרו בר גיורא
בר גיורא חוגג את הלילה הלבן של ת"א יחד עם שבועות – החג הלבן. לרגל 100 שנות ת"א החליטו בבר גיורא לחגוג עם יקירי העיר. צוות המקום יתחפש לחלוצי העיר ויחגגו עם הלקוחות. בקולינריה , ארוחת טעימות לזוג עם 3 סוגי שמפניה מובחרות, 3 גבינות קשות מובחרות עם צנימים ופירות טריים במחיר 79 ₪ לזוג.
ביסטרו בר גיורא, בר גיורא 4 פינת דיזינגוף ת"א, טל. 03-6204880

צילום: דן פרץ
ננוצ'קה וריץ' פרוסקו חוגגים שבועות
לכבוד חג השבועות ריץ' פרוסקו והננוצ'קה מציעים מנה אביבית המשתלבת היטב עם היין המבעבע מסוג פרוסקו של ריץ', בדיל הכולל מנת בליני קוויאר אדום ופחית ריץ' פרוסקו ב- 76 שקלים.
מנת בליני קוויאר אדום של הננוצ'קה כוללת בלינים קטנים עם שמנת וביצי סלמון. המנה תוגש החל מה- 24/5 ועד ה-30/5.

ערב פתיחת עונת הג'אז והיין במסעדת באבה יאגה
מסעדת באבא-יאגה ממשיכה במסורת קידום תרבות היין הישראלית ומציגה ערבי יין וג'אז בשיתוף עם יקבי בוטיק ישראלים. בימי חמישי במהלך חודשי הקיץ, יתקיימו ערבי ג'אז ויין. בכל יום חמישי, יופיע הרכב ג'אז חדש וישמיע מוזיקת ג'אז.
במהלך הערב, יוכלו הסועדים ליהנות תמורת 61 ₪ מלגימת יין ללא הגבלה מסדרת היינות המוצעת. לרגל חג השבועות יוגש היין בליווי פלטת גבינות אישית.
Baba Yaga רח' הירקון 12 תל אביב, טל. 03-5167305

ארוחת שבועות במלון שרתון
מלון "שרתון" תל אביב יקיים מארוחת חג בניצוחו של השף צ'רלי פדידה.
בנוסף לעמדת גבינות, יוגשו מבחר מנות. בין המנות שיוגשו בארוחה החגיגית: קוביות בטטה מטוגנות עם קיג'ון, רול פיתה עיראקית עם חצילים, טחינה ופלפל אדום קלוי, פלטת גרבדלקס עם תוספות, תפוחי אדמה במילוי תרד, בצל וגבינות, ברבוניה בציפוי פנקו ועוד.
למנות אחרונות, יוגשו בין השאר מרנג עם פירות יער וסירופ, מבחר של גלידות בגביעים ועוגות גבינה.
מחיר לארוחת חג: מבוגר: 270.00 ₪. ילד (12-3): 135.00 ₪
טל. להזמנות: 03-5211111






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה